Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 10:41

Πουρναράς για αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών: "Προς λουκέτο τα Αστυνομικά Τμήματα Πεταλιδίου - Κορώνης"

Γράφτηκε από την
Πουρναράς για αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών: "Προς λουκέτο τα Αστυνομικά Τμήματα Πεταλιδίου - Κορώνης"

Εξηγήσεις γιατί δεν κλήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Θανάση Ανδρεουλάκο ζήτησαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο οι επικεφαλής των παρατάξεων. Ο Στάθης Αναστασόπουλος δικαιολογήθηκε ότι τελευταία στιγμή ενημερώθηκε για την επίσκεψη του γεν. γραμματέα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και μετά από αρκετή πίεση κατάφερε να τον φέρει στη Μεσσήνη.

«Ηρθε μέσα σε 10 λεπτά και δεν υπήρχε ο χρόνος να ενημερωθούν οι επικεφαλής», είπε ο δήμαρχος. Πάντως, αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Φώτη Πουρναρά, ότι η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας θα φέρει λουκέτα στα Αστυνομικά Τμήματα Πεταλιδίου και Κορώνης. Ο κ. Πουρναράς προέτρεψε μάλιστα το Σώμα να λάβει από τώρα τα μέτρα του. 

Ο δήμαρχος παίρνοντας το λόγο είπε πως αν χρειαστεί η πόλη θα αντιδράσει δυναμικά με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου ή ό,τι άλλο χρειαστεί, αλλά αυτό θα αντιμετωπιστεί στην ώρα του. Προς το παρόν, σημείωσε, θα πρέπει να περιμένουν τις αντιδράσεις από το υπουργείο στα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση νέας αστυνομικής δομής στην περιοχή τους και ενίσχυση των τμημάτων με προσωπικό.     

Απαισιόδοξοι για το κατά πόσο το υπουργείο θα ανταποκριθεί στα αιτήματα του δήμου δήλωσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Τζώρτζης, Κώστας Σπυρόπουλος και Κώστας Αποστολόπουλος.

 

 


NEWSLETTER