Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 08:15

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Στις 11 Φεβρουαρίου ο προϋπολογισμός

Γράφτηκε από τον

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου -στις 8 το βράδυ- μετατέθηκε η αρχικά προσδιορισμένη για τις 14 του μήνα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τη συζήτηση του φετινού προϋπολογισμού του δήμου.
Η προφανής αιτία για τη μεταβολή αυτή δεν είναι άλλη παρά η αδυναμία του δήμου να καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η έγκριση του προϋπολογισμού.
Οι αρχικές ημερομηνίες που έθετε το χρονοδιάγραμμα οδηγούσαν σε υπέρμετρη καθυστέρηση, μιας και ήταν απίθανο μια απόφαση που το Σώμα θα λάμβανε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου να έχει εγκριθεί την Παρασκευή 15 -και ταυτόχρονα να ξεκινήσει και η διάθεση των προνοιακών επιδομάτων.
Πρακτικά, δηλαδή, η καταβολή τους θα ξεκινούσε -στην καλύτερη περίπτωση- από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.
Αγώνας δρόμου, λοιπόν, για τη δημοτική αρχή η οποία τώρα ανατρέπει την τελευταία φάση του αρχικού σχεδιασμού της, ως προς τη διαδικασία της προώθησης του προϋπολογισμού προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σήμερα, πάντως, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός συζητείται στην Επιτροπή Διαβούλευσης και αύριο προωθείται στην Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και θα συντάξει το οριστικό σχέδιο που θα το εισηγηθεί στη συνέχεια στην Οικονομική Επιτροπή.
Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εγκρίνει το οριστικό αυτό σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού και να το εισηγηθεί με τη σειρά της στο Δημοτικό Συμβούλιο -που εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται πλέον να συνεδριάσει το ίδιο βράδυ, στις 8.
Β.Γ.Μ.