Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 08:00

Φιλιατρά: Το 80% των κτηρίων δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φιλιατρά: Το 80% των κτηρίων δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης

Το 80% των κτηρίων στα Φιλιατρά είναι εκτός δικτύου αποχέτευσης, εκτιμά ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Αναστάσιος Πούλος, αρμόδιος για την ΔΕ Φιλιατρών. Το σημαντικό αυτό  ζήτημα μάλιστα αναδείχθηκε έντονα από τα έργα για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης, όπου τα συνεργεία συνεχώς συναντούν μπροστά τους παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης.


Οπως μας είπε ο κ. Πούλος, οι παράνομες συνδέσεις που βρίσκονται είναι πάρα πολλές και είναι αποχετεύσεις που έχουν συνδεθεί παράνομα είτε στο δίκτυο αποχέτευσης είτε στο δίκτυο ομβρίων - οι περισσότερες στο δεύτερο. Τόνισε πως μόλις... 400 είναι οι επίσημες συνδέσεις που έχουν γίνει με το δίκτυο και είναι καταγεγραμμένες στο δήμο, τη στιγμή που στην πόλη οι αποχετεύσεις εκτιμάται ότι είναι σίγουρα πάνω από 2.000, ενώ μικρός είναι και ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βόθρους.
Να σημειώσουμε πως ήδη με νέα ανακοίνωσή του ο δήμος καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών για να κάνουν αίτηση σύνδεσης, καθώς από τις 20 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης.
Βέβαια η σύνδεση συνοδεύεται και από ένα κόστος για τον κάθε ιδιοκτήτη, το οποίο όμως μπορεί να πληρωθεί και σε δόσεις. Το κόστος αυτό είναι: α) Το τέλος σύνδεσης, που έχει διαμορφωθεί στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο οικήματος ανεξαρτήτως αριθμού τετραγωνικών. Μπορεί να εξοφληθεί σε 6 ισόποσες δόσεις, ενώ αν πληρωθεί εφάπαξ υπάρχει έκπτωση 10%. β) Το κόστος κατασκευής διακλάδωσης με το δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο είναι στα 480 ευρώ για δρόμους με πλάτος 3,5 μέτρα και αυξομειώνεται ανάλογα με το πλάτος του δρόμου. Το ποσό αυτό μπορεί να πληρωθεί σε 2 δόσεις. γ) Τέλος υπάρχει μια ακόμη επιβάρυνση 80 ευρώ που αφορά την προμήθεια φρεατίου.
Πάντως στην παρούσα φάση, αν και οι παράνομες συνδέσεις θα έπρεπε να σφραγίζονται αυτομάτως, αυτό δεν γίνεται καθώς ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος που στην πόλη θα δημιουργείτο μείζον πρόβλημα και ουσιαστικά τα νοικοκυριά θα... μπλόκαραν στην κυριολεξία.
Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER