Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 10:15

Αλλάζει η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον



Στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου Οιχαλίας, όπου στεγαζόταν η Εφορία, επιδιώκει η δημοτική αρχή να μεταφερθεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό όμως δεν αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, καθώς όπως μας είπε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης ο νέος χώρος χρειάζεται ανακαίνιση και διαμόρφωση - για την οποία πρέπει να γίνουν οι σχετικές εγγραφές στο προϋπολογισμό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η αλλαγή του χώρου είναι αναγκαία, αφού στο υπόγειο όπου γίνονται σήμερα οι συνεδριάσεις η αίθουσα δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.



Επίσης, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μπάμης, στο ισόγειο του Δημαρχείου θα διαμορφωθεί ένας χώρος για να στεγάσει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, το οποίο έχει αναγγελθεί ότι θα λειτουργήσει στο δήμο αλλά ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ. Προτιμήθηκε το ισόγειο, μας είπε ο δήμαρχος, καθώς είναι υποχρεωτικό να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Οσον αφορά τώρα τον προϋπολογισμό του Δήμου Οιχαλίας, ο κ. Μπάμης σημείωσε ότι υπάρχει καθυστέρηση καθώς η κατανομή της ΣΑΤΑ που δόθηκε είναι μικρότερη, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γίνει πρώτα μια τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος. Στη συνέχεια θα έρθει άμεσα ο προϋπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση, ανέφερε.

Κ.Μπ.