Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 10:44

Ζητεί πιστοποιητικά για το πανηγύρι στα Φιλιατρά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Γράφτηκε από τον

Μια σειρά από πιστοποιητικά από το Δήμο Τριφυλίας ζητεί ο Νίκος Φάμπας που είναι πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών, σχετικά με την ασφάλεια και τη νομιμότητα του πανηγυριού που ξεκινά στην πόλη αυτές τις μέρες. Υπογράμμισε πως όπως το κράτος ζητά από τους πολίτες να είναι νόμιμοι, έτσι και οι πολίτες πρέπει να ζητούν από αυτό να είναι σε όλα νόμιμο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Φάμπας διευκρινίζοντας ότι μιλά σαν άτομο και όχι σαν σύλλογος μας τόνισε: «Από το Δήμο Τριφυλίας ζητάμε τα ακόλουθα πιστοποιητικά, τα σχετικά με την ασφαλή λειτουργία του πανηγυριού που γίνεται στην πόλη μας κάθε τέτοια εποχή προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους.

-Πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική, σχέδιο απόσβεσης πυρκαγιάς από κάθε πιθανή αιτία.

-Πιστοποιητικό από την ΔΕΗ σε περίπτωση βλάβης στις κολόνες, σχέδιο επέμβασης. 

-Πιστοποιητικό από την Αστυνομία, σε περίπτωση κλοπής, επέμβαση του περιπολικού σε δρόμους που είναι χτισμένες οι παράγκες του πανηγυριού.

-Πιστοποιητικό από το νοσοκομείο, που να αναφέρει πως θα μεταφέρει πως θα μεταφέρει ασθενή με το ασθενοφόρο. 

-Πιστοποιητικό από τον εργολάβο του πανηγυριού, αν οι παράγκες αντέχουν στην πυρκαγιά και αν είναι στημένες σύμφωνα με τις διατάξεις της Πολεοδομίας.

-Αν οι μικροπωλητές διαθέτουν ταμειακές μηχανές και το σχετικό ταμπελάκι που σύμφωνα με την Εφορία πρέπει να έχουν όλα τα νόμιμα καταστήματα που αναφέρει ότι δεν υποχρεούται ο καταναλωτής να πληρώσει αν δεν του κόψεις απόδειξη.

Πρέπει ο δήμος να έχει όλα αυτά τα πιστοποιητικά για να μπορούν οι κάτοικοι των αποκλεισμένων δρόμων από τις παράγκες να ζουν χωρίς άγχος.

Να δοθούν δημόσια αυτά τα πιστοποιητικά, γιατί όπως το κράτος ζητά από τους πολίτες να είναι σε όλα νόμιμοι, έτσι πιστεύω και οι πολίτες πρέπει να ζητούν από το κράτος να λειτουργεί νόμιμα και καθώς πρέπει».