Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 09:37

Προσπάθεια Νίκα να τα μαζέψει: "Η Καλαμάτα στηρίζει το καρναβάλι της Μεσσήνης"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προσπάθεια Νίκα να τα μαζέψει: "Η Καλαμάτα στηρίζει το καρναβάλι της Μεσσήνης"

"Το καρναβάλι της Μεσσήνης είναι το πρώτο, το αρχαιότερο καρναβάλι. Η αδελφή πόλη της Καλαμάτας το στηρίζει και δεν το υπονομεύει. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα". Αυτά σημείωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, προσπαθώντας να αποκαταστήσει τα πράγματα σχετικά με τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από το Δήμο Μεσσήνης και μέσω επιστολής του αρμόδιου αντιδήμαρχου Γιώργου Δαβίλλα, για την οργάνωση καρναβαλιού από το Δήμο Καλαμάτας.

 

«Είναι αδελφικές οι σχέσεις των δύο δήμων και θα συνεχίσουν έτσι να είναι», είπε ο κ. Νίκας. Αναγνώρισε πως «το αρχαιότερο και σημαντικότερο καρναβάλι είναι της Μεσσήνης» και παρατήρησε ότι «πρέπει να συνεχίσει και να ενισχύεται από όλους».

Κάλεσε, μάλιστα, το λαό της Καλαμάτας να βρίσκεται την Καθαρή Δευτέρα στο καρναβάλι της Μεσσήνης, όπως θα βρίσκεται ο ίδιος και θα είναι και η Επιτροπή Καρναβαλιού της Καλαμάτας.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι «οργανώνουμε μια σειρά εκδηλώσεων που ταιριάζουν με τα ήθη και τα έθιμα της πόλης μας, ενώ θα γίνει και μια παρέλαση».

Σημειώνεται ότι ανάλογες επισημάνσεις κάνει ο Π. Νίκας σε επιστολή που έστειλε χθες στο δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο.

 

Σχόλια  

0 # Αλκης Αλκαίος 08-02-2013 14:18
Προφάσεις εν αμαρτίαις τα όσα εκθέτει ο Δήμαρχος. Ας σημειωθεί ότι κανένας προηγούμενος δήμαρχος δεν τόλμησε να διανοηθεί στήσιμο καρναβαλιού στην Καλαμάτα, αφού είναι πασιφανές ότι αυτομάτως θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά προς το καταξιωμένο καρναβάλι της γείτονος Μεσσήνης.Aς ελπίσουμε ότι θα είναι το πρώτο και το τελευταίο.Η Καλαμάτα άλλωστε δεν έχει παράδοση καρναβαλικών εκδηλώσεων,. .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Λουι 09-02-2013 21:18
οι Νησιώτες πάντα είχαν κόμπλεξ με τους Καλαματιανούς. Εξου και το απείρου κάλους "Aς ελπίσουμε ότι θα είναι το πρώτο και το τελευταίο" του προηγούμενου σχολιαστή. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις γενικώς, αλλά με ενοχλεί η αντίδραση της Μεσσήνης. Κατώτερη των περιστάσεων.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER