Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 09:37

Προσπάθεια Νίκα να τα μαζέψει: "Η Καλαμάτα στηρίζει το καρναβάλι της Μεσσήνης"

Γράφτηκε από τον
Προσπάθεια Νίκα να τα μαζέψει: "Η Καλαμάτα στηρίζει το καρναβάλι της Μεσσήνης"

"Το καρναβάλι της Μεσσήνης είναι το πρώτο, το αρχαιότερο καρναβάλι. Η αδελφή πόλη της Καλαμάτας το στηρίζει και δεν το υπονομεύει. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα". Αυτά σημείωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, προσπαθώντας να αποκαταστήσει τα πράγματα σχετικά με τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από το Δήμο Μεσσήνης και μέσω επιστολής του αρμόδιου αντιδήμαρχου Γιώργου Δαβίλλα, για την οργάνωση καρναβαλιού από το Δήμο Καλαμάτας.

 

«Είναι αδελφικές οι σχέσεις των δύο δήμων και θα συνεχίσουν έτσι να είναι», είπε ο κ. Νίκας. Αναγνώρισε πως «το αρχαιότερο και σημαντικότερο καρναβάλι είναι της Μεσσήνης» και παρατήρησε ότι «πρέπει να συνεχίσει και να ενισχύεται από όλους».

Κάλεσε, μάλιστα, το λαό της Καλαμάτας να βρίσκεται την Καθαρή Δευτέρα στο καρναβάλι της Μεσσήνης, όπως θα βρίσκεται ο ίδιος και θα είναι και η Επιτροπή Καρναβαλιού της Καλαμάτας.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι «οργανώνουμε μια σειρά εκδηλώσεων που ταιριάζουν με τα ήθη και τα έθιμα της πόλης μας, ενώ θα γίνει και μια παρέλαση».

Σημειώνεται ότι ανάλογες επισημάνσεις κάνει ο Π. Νίκας σε επιστολή που έστειλε χθες στο δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο.

 


NEWSLETTER