Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 13:21

"Παμμεσσηνιακό καρναβάλι με έδρα τη Μεσσήνη" προτείνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλλας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Παμμεσσηνιακό καρναβάλι με έδρα τη Μεσσήνη" προτείνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλλας

"Δεν υπήρξε καμιά αντιπαλότητα με το Δήμο Καλαμάτας. Υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ μας". Αυτό επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Δαβίλλας, αρμόδιος και για το καρναβάλι της πόλης, με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στο δήμαρχο Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλο, στην οποία επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- η ιστορικότητα του καρναβαλιού της Μεσσήνης.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Δαβίλλας επανέλαβε την πρόταση για καθιέρωση παμμεσσηνιακού καρναβαλιού με έδρα τη Μεσσήνη και συμμετοχή ομάδων απ' όλο το νομό.  

Οσον αφορά στις φετινές εκδηλώσεις του καρναβαλιού, θα ξεκινήσουν την Κυριακή του Ασώτου 3 Μαρτίου με μουσικοχορευτική εκδήλωση των παιδιών του Δήμου Μεσσήνης στη μικρή πλατεία της πόλης. Στις 7 Μαρτίου, Τσικνοπέμπτη, θα συνεχιστούν με το άρμα του Μπεκρή, τραγούδι, μουσική, χορό και φαγητό στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στις 10 Μαρτίου θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών. Τις ημέρες μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται δρώμενα στην κεντρική πλατεία και πάρτι από συλλόγους και φορείς της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τελευταίο τριήμερο. Στις 16 Μαρτίου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του Κρυμμένου Θησαυρού, την επομένη θα γίνει το άναμμα των φωτιών στις γειτονιές της πόλης συνοδεία μαντολινάτας, με άφθονο κρασί, τραγούδι και χορό και στις 18 Μαρτίου το πρωί θα αναβιώσει το δρώμενο της Γριάς Συκούς, με  παραδοσιακούς χορούς και συμμετοχή όλων των συλλόγων και φορέων του δήμου. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα γίνει η παρέλαση αρμάτων, πεζοπόρων τμημάτων, μαζορετών ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το λόγο του βασιλιά Καρνάβαλου. 

Το πρόγραμμα του καρναβαλιού και όλες οι εκδηλώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER