Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 09:01

Απομακρύνονται σκουπιδοδέματα από Μαραθόλακκα και Θουρία

Γράφτηκε από τον

Διαδικασία απομάκρυνσης των δεμάτων από την Μαραθόλακκα, όπως και από τον χώρο στην περιοχή της Θουρίας, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Καλαμάτας.

 

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, διευκρινίζοντας ότι ήδη στη Μαραθόλακκα λειτουργεί κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) στο οποίο απασχολούνται 10 εργαζόμενοι κάνοντας διαλογή των ανακυκλώσιμων από τα δέματα:
"Οπως γνωρίζετε, τα δέματα περιέχουν κατά βάση ανακυκλώσιμα υλικά, δεν στέλναμε σύμμεικτα στη Μαραθόλακκα" υποστήριξε, εξηγώντας ότι το όποιο οργανικό υλικό προκύψει υφίσταται κομποστοποίηση.
"Μέχρι το Πάσχα θα έχουν απομακρυνθεί τα δέματα, από τη Μαραθόλακκα -προετοιμάζοντας έτσι και την αποκατάσταση του χώρου, με πιστώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου- αλλά και από την περιοχή της Θουρίας που επίσης υπάρχουν" κατέληξε ο δήμαρχος.
ΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ
Στο μεταξύ, η επίσπευση των διαδικασιών για την έγκριση της χωροθέτησης μονάδας προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας συζητήθηκε -μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν πληροφορίες- σε συνάντηση που έγινε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Αθήνα, υπό την γ.γ. του ΥΠΕΚΑ Μάρω Ευαγγελίδου.
Στην συνάντηση μετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος του περιφερειακού ΦοΔΣΑ Γιάννης Σμυρνιώτης, δήμαρχος Τρίπολης.
Θέμα της, όπως είπε στην "Ε" ο Γ. Σμυρνιώτης, ήταν  πρόοδος που έχει γίνει μέχρι τώρα στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης, όσο και προς αυτή της ενδιάμεσης διαχείρισης, μέχρι την υλοποίηση της πρώτης.
Β.Γ.Μ.