Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 08:00

Ο Νίκας πιέζει για το λιμάνι: Ο δήμος ζητάει τέλη που έχουν πληρωθεί

Γράφτηκε από τον

Ως ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της διεκδίκησης του λιμανιού της Καλαμάτας από το δήμο βλέπουν οι επιχειρηματίες της λιμενικής ζώνης το νέο... χαράτσι που τους επιβλήθηκε τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα επιχειρηματίες της λιμενικής ζώνης από την περιοχή της γεφυροπλάστιγγας μέχρι και το "Πανελλήνιο" έχουν αρχίσει να παίρνουν στα χέρια τους ειδοποιήσεις από το Δήμο Καλαμάτας για να πληρώσουν επιπλέον τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, την ώρα που για όλα αυτά έχουν ήδη πληρώσει τα προβλεπόμενα στο Λιμενικό Ταμείο.



Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παύλος Μπουζιάνης, μιλώντας στην "Ε", διευκρίνισε ότι πρόκειται για τέλος που επιβάλλεται για πρώτη φορά, αφού παλαιότερα δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, και αφορά όπως προαναφέραμε τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Αναφορικά με τα τέλη καθαριότητας σημείωσε ότι αφορούν την εκτιμώμενη ποσότητα απορριμμάτων που προκύπτει από τη χρήση κοινόχρηστων μη στεγασμένων χώρων στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, ενώ τα τέλη ηλεκτροφωτισμού αφορούν τις κολόνες που βρίσκονται επί του νοτίου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου - ρεύμα το οποίο πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας.
Επαγγελματίες ήδη έχουν εκφράσει εγγράφως τη διαμαρτυρία τους στο Δήμο Καλαμάτας ζητώντας εξηγήσεις, ενώ από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ο πρόεδρος Σταύρος Παπαχρήστου επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί προσεχώς.

Δ.Πλ.