Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 11:01

Οικονομική Επιτροπή Δ. Καλαμάτας: Ενταση για τα νέα τέλη στην παραλιακή

Γράφτηκε από τον
Οικονομική Επιτροπή Δ. Καλαμάτας: Ενταση για τα νέα τέλη στην παραλιακή

Η επιβολή, από τον Δήμο Καλαμάτας, φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων σε επαγγελματίες της Ναυαρίνου προκάλεσε εντάσεις στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως έγινε γνωστό.



Οπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης -επικεφαλής του συνδυασμού Δίκτυο Ενεργών Πολιτών- ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από τον επί των οικονομικών αντιδήμαρχο -και πρόεδρο της επιτροπής- Παύλο Μπουζιάνη.
Το συγκεκριμένο τέλος που επιβάλλει ο δήμος, είπε ο δημοτικός σύμβουλος, ήδη το καταβάλουν οι επαγγελματίες στο Λιμενικό Ταμείο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κατέστη απολύτως σαφές για ποιον λόγο και με ποια κριτήρια προβλέπεται διαφορετικό τέλος για τους επαγγελματίες μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, και άλλο για τους συναδέλφους τους ανατολικά της Ακρίτα και ώς το τέλος της Ναυαρίνου.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν τις μειοψηφίες, οι οποίες επιφυλάχθηκαν να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν τον λόγο για τον οποίον ο δήμος καλεί τους επαγγελματίες να πληρώσουν τέλη για τον δημοτικό φωτισμό, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Μια σειρά ερωτήματα τίθενται από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας διά του προέδρου του Σταύρου Παπαχρήστου, ο οποίος μιλώντας στην “Ε” σημείωσε: “Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει γιατί το συγκεκριμένο τέλος επιβλήθηκε μόνο στους επιχειρηματίες της περιοχής του λιμανιού, καθώς και βάσει ποιου νόμου και ποιας απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εφαρμόστηκε. Υπάρχει η απαραίτητη έγκριση και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;”. 

Τέλος ο κ. Παπαχρήστου διευκρίνισε ότι οι κολόνες ηλεκτροφωτισμού στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, οι οποίες ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας, αφορούν το φωτισμό της οδού και όχι των καταστημάτων (κάποια από τα οποία φωτίζονται με γραμμές που έχουν τραβήξει οι επιχειρήσεις) και συνεπώς η δημοτική αρχή δεν νομιμοποιείται να ζητάει τέλη για αυτές.


NEWSLETTER