Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 11:01

Οικονομική Επιτροπή Δ. Καλαμάτας: Ενταση για τα νέα τέλη στην παραλιακή

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οικονομική Επιτροπή Δ. Καλαμάτας: Ενταση για τα νέα τέλη στην παραλιακή

Η επιβολή, από τον Δήμο Καλαμάτας, φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων σε επαγγελματίες της Ναυαρίνου προκάλεσε εντάσεις στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως έγινε γνωστό.Οπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης -επικεφαλής του συνδυασμού Δίκτυο Ενεργών Πολιτών- ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από τον επί των οικονομικών αντιδήμαρχο -και πρόεδρο της επιτροπής- Παύλο Μπουζιάνη.
Το συγκεκριμένο τέλος που επιβάλλει ο δήμος, είπε ο δημοτικός σύμβουλος, ήδη το καταβάλουν οι επαγγελματίες στο Λιμενικό Ταμείο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κατέστη απολύτως σαφές για ποιον λόγο και με ποια κριτήρια προβλέπεται διαφορετικό τέλος για τους επαγγελματίες μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, και άλλο για τους συναδέλφους τους ανατολικά της Ακρίτα και ώς το τέλος της Ναυαρίνου.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν τις μειοψηφίες, οι οποίες επιφυλάχθηκαν να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν τον λόγο για τον οποίον ο δήμος καλεί τους επαγγελματίες να πληρώσουν τέλη για τον δημοτικό φωτισμό, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Μια σειρά ερωτήματα τίθενται από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας διά του προέδρου του Σταύρου Παπαχρήστου, ο οποίος μιλώντας στην “Ε” σημείωσε: “Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει γιατί το συγκεκριμένο τέλος επιβλήθηκε μόνο στους επιχειρηματίες της περιοχής του λιμανιού, καθώς και βάσει ποιου νόμου και ποιας απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εφαρμόστηκε. Υπάρχει η απαραίτητη έγκριση και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;”. 

Τέλος ο κ. Παπαχρήστου διευκρίνισε ότι οι κολόνες ηλεκτροφωτισμού στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, οι οποίες ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας, αφορούν το φωτισμό της οδού και όχι των καταστημάτων (κάποια από τα οποία φωτίζονται με γραμμές που έχουν τραβήξει οι επιχειρήσεις) και συνεπώς η δημοτική αρχή δεν νομιμοποιείται να ζητάει τέλη για αυτές.

Σχόλια  

0 # ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. 21-02-2013 12:14
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ Ο Κ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ? ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΛΩΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΑ ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Nikos Papadopoulos 25-02-2013 00:43
Συγγνώμη αλλά ξέρεις τί λες? Δεν είναι ο φόρος ηλεκτροδότησης που πληρώνουμε ΌΛΟΙ μας,όπως και τα καταστήματα,με τον λογαριασμό αλλά για επιπλέον φορολόγηση και εκτός αυτού όπως είπε και ο κ.Μπεχράκης όλα τα καταστήματα έχουν εγκατεστημένο ΔΙΚΌ ΤΟΥΣ φωτισμό.Μετά από αυτά ισχυρίζονται από τον δήμο ότι μείωσαν τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις ενώ τους τα παίρνουν από αλλού και μάλιστα περισσότερα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. 26-02-2013 10:44
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ Λ.Τ. ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ Λ.Τ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΝΟΥΝ ΣΤΟ Λ.Τ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Nikos Papadopoulos 26-02-2013 23:44
Και να είναι τα πράγματα όπως τα λες και πάλι οι επαγγελματίες της παραλίας ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ δημοτικά τέλη και για ηλεκτροφοτισμό αλλά και για τα σκουπίδια όπως όλοι μας για να πέρνουν λεφτά εργολάβοι και να τα πετάνε σε παράνομες χωματερές και ο ίδιος ο δήμος στο παλιό σκοπευτήριο αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα.Οπότε για πιο λόγο να πληρώσουν επιπλέον φορολόγηση,Ε??? ?????Επιπλέον με την δική σου λογική για πιο λόγο να πληρώσω για να σταθμεύσω στο κεντρό,τι μου παρέχει,την θέση πάρκινγκ,γιατί ιδιοκτησία του δήμου είναι???Και στην τελική όπως αναφέρεται και στο άρθρο ο ίδιος ο δήμος το ονομάζει τέλος ηλεκτροδότησης (όπου οι λάμπες είναι για τον φωτισμό του δρόμου) και αν είναι όπως λες για τα σκουπίδια και το ρεύμα να επιβάλλει το ίδιο τέλος ΚΑΙ στα μαγαζία του κέντρου που παράγουν ΠΟΛΛΆ περισσότερα και ΔΕΝ τηρούν επίσης τα τετραγωνικά που πρέπει να καταλαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις και δουλεύουν ολόκληρη την χρονιά σε σχέση με της παραλίας που οι άνθρωποι δουλεύουν μόνο τρεις μήνες.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. 28-02-2013 09:11
ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΥΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ FIAT ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ME ΜΕΡΣΕΝΤΕ ΚΑΙ ΠΟΡΣΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΗΘΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Nikos Papadopoulos 28-02-2013 16:44
Από ότι φαίνεται ΔΕΝ είχες τίποτα άλλο να πεις για να υπερασπιστείς την άποψη σου για την κλεψιά του δήμου εκτός από κάτι εντέλως άσχετο.Ωραία,δη λαδή να κλείσουν και αυτοί και να γίνουν οι άνεργοι άλλοι τόσοι,τί να σου πω πραγματικά είσαι απαράδεκτος,και να τους ζεις με χρήματα από την τσέπη σου την στιγμή που ειδικά όλοι φωνάζουν για να παρθούν μέτρα και να μην κλείσουν άλλες επιχειρήσΑκόμη, ΜΗΝ πιάνεις στο στόμα σου όλους τους επαγγελματίες λέγοντας αδιακρίτως πως ΌΛΟΙ δοροφιαφεύγουν, πήγαινε κάτσε πρώτα σε όλα τα μαγαζιά και μετά κάνε γενικεύσεις και θα δεις ποιοι κόβουν αποδείξεις και ποιοι Όχι και ποιοι πληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο επίσης.Και τέλος τα μαγαζιά είναι για να βγάζουν λεφτά οι ιδιοκτήτες και όχι για να τα τρώει όλα το κράτος.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER