Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 10:20

Μείωση δημοτικών τελών σε πρώην περιφερειακούς δήμους

Γράφτηκε από τον
Μείωση δημοτικών τελών σε πρώην περιφερειακούς δήμους

Θέμα μείωσης των δημοτικών σε Αρι, Αρφαρά και Θουρία συζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην επόμενη συνεδρίασή του -την επόμενη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου-, μετά από σχετικό αίτημα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Σώματος Θόδωρος Μπρεδήμας.

 

Με το ίδιο αίτημα, ο δημοτικός σύμβουλος ζητεί επίσης και την απαλειφή των προσαυξήσεων στα δημοτικά τέλη των πιο πάνω περιοχών, όταν αποτελούσαν καποδιστριακούς δήμους.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Θ. Μπρεδήμας δήλωσε χθες ότι οι κάτοικοι στις εν λόγω περιοχής εκφράζουν αγανάκτηση, θεωρώντας υπέρογκα τα δημοτικά τέλη -και τις προσαυξήσεις- που επιβλήθηκαν:

«Δεν μπορούν να πληρώσουν, ούτε τους λογαριασμούς, ούτε και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τη δημοτική αρχή  Καλαμάτας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Πρόσθεσε ότι με αφορμή τις διαμαρτυρίες αυτές επισκέφθηκε, τόσο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πολίτη, όσο και τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, οι οποίοι -όπως είπε- αποδέχθηκαν το αίτημά του να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Σύμφωνα με τον Θ. Μπρεδήμα, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων -κατά βάση αγροτικών- περιοχών του δήμου πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και ως εκ τούτου «δεν δύνανται να καταβάλλουν τα αυξημένα -και μάλιστα με προσαυξήσεις- δημοτικά τέλη».

Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε ότι οι κάτοικοι σε πολλά σημεία στις πιο πάνω περιοχές «στερούνται και του δημοτικού φωτισμού αλλά και των υπηρεσιών καθαριότητος, καθώς και άλλων υπηρεσιών που προσφέρονται στους δημότες της Καλαμάτας».

Εξ άλλου, κατήγγειλε την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με την οποία είχαν απαλειφθεί οφειλές των δημοτών Αρι, Αρφαρά και Θουρία για την τελευταία 5ετία του «Καποδίστρια»:

«Ποιοι είναι αυτοί οι γραφειοκράτες και οι ''μανδαρίνοι'' που δεν σέβονται τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων;» αναρωτήθηκε ο Θ. Μπρεδήμας, επικρίνοντας παράλληλα την αναιμική -όπως υπονόησε- αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας στην απορριπτική απόφαση:

«Θα περιμέναμε από το κ. δήμαρχο να αντιδράσει έντονα στις απορρίψεις των αρμοδίων αρχών, όπως έντονα και με δυναμικό τρόπο αντέδρασε σε άλλα θέματα, λόγου χάριν με τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου -άσχετα με τις δικές μας απόψεις στο θέμα αυτό».

 


NEWSLETTER