Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 11:02

Θα συνεχιστεί το έργο στο Ακρογιάλι δηλώνει ο Αλευράς

Γράφτηκε από τον
Θα συνεχιστεί το έργο στο Ακρογιάλι δηλώνει ο Αλευράς

Ενώ ο ανάδοχος, ο υπεργολάβος πήρε τα μηχανήματα και έφυγε από την περιοχή και ο κόσμος ανησυχεί για την υλοποίηση του έργου προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς διαβεβαίωσε χθες ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά σε 10 ημέρες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Αλευράς είπε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με το Ακρογιάλι». Πρόσθεσε πως «έχουν έρθει τα αποτελέσματα του ΙΓΜΕ, αξιολογούνται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι εργασίες, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τον ανάδοχο».

Επιμένοντας σ’ αυτό που υποστήριζε, δήλωσε ότι καθησυχάζει και διαβεβαιώνει «τους πάντες πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μετά την αξιολόγηση θα συνεχιστεί κανονικά το έργο». Ανέφερε, μάλιστα,

ότι υπάρχει γνωμάτευση του γεωλόγου της εταιρείας πως είναι κατάλληλα τα πετρώματα. Αναφορά που προξένησε εντύπωση, τη στιγμή που η απάντηση - "χρησμός" του ΙΓΜΕ έχει σταλεί για διευκρινίσεις κι επεξηγήσεις.

Είπε πως «δε σημαίνει ότι επειδή έφυγαν τα μηχανήματα, δε θα συνεχιστεί το έργο» και προσδιόρισε ότι «σε ένα 10ήμερο θα έχει ξεκινήσει το έργο».

Στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε ότι η ανάδοχος εταιρεία είναι η Sicap, - υπονοώντας ότι η ΕΡΓΟΜΑΡΕ που απέσυρε τα μηχανήματά της είναι υπεργολάβος - και πως μίλησε με το διευθύνοντα σύμβουλό της που ήταν εδώ και πήρε τη διαβεβαίωσή του.

«Υπάρχει μια καθυστέρηση», παραδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, αλλά επέμεινε ότι το έργο θα συνεχιστεί.

 


NEWSLETTER