Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 11:15

Μπεχράκης κατά Νίκα: Στοιχεία από τις υπηρεσίες μόνο μέσω… πρωτοκόλλου

Γράφτηκε από τον

Παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης.



Ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών", προέβη στην πιο πάνω καταγγελία χθες το μεσημέρι -κάνοντας λόγο για "αχαρακτήριστη ενέργεια" από πλευράς του δημάρχου- δηλώνοντας ότι ο Π. Νίκας δεν επέτρεψε στην Οικονομική Υπηρεσία να διαθέσει στοιχεία στο ΔΕΠ, θέτοντας ως προϋπόθεση να προηγηθεί πρωτοκολλημένο αίτημα από τον δημοτικό συνδυασμό.
Ο Στ. Μπεχράκης εξήγησε ότι από την πλευρά του ασκούσε το καθήκον του ως σύμβουλος της μειοψηφίας, να ενημερωθεί για τα ακριβή ποσά των ανταποδοτικών τελών.
"Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τις εισπράξεις σε σχέση με τις αναλογούσες επιφάνειες και τους κατά τόπους συντελεστές υπολογισμού των τελών, καθώς και τα έργα για τα οποία η δημοτική αρχή προορίζει τα συγκεκριμένα έσοδα" διευκρίνισε ο Στ. Μπεχράκης.
Οπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος, ενώ βρισκόταν σε αναμονή των στοιχείων που είχε ζητήσει, "παρενέβη ο δήμαρχος και ζήτησε να απευθυνθούμε στο πρωτόκολλο προκειμένου να τα λάβουμε, μια τουλάχιστον ''αχαρακτήριστη'' ενέργεια από την πλευρά του" σημείωσε ο επικεφαλής του ΔΕΠ, παρατηρώντας παράλληλα:
"Είναι σημαντικό να υπάρχει ουσιαστική διαφάνεια, με υπηρεσιακές εισηγήσεις -που τώρα δεν υφίστανται- για τα έργα που προγραμματίζονται, σε σχέση με τα χρήματα που εισπράττονται".
Β.Γ.Μ.