Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 11:09

Νίκας για ενημέρωση παρατάξεων: Διαφάνεια αλλά από το… πρωτόκολλο

Γράφτηκε από τον

Διαφάνεια, αλλά με… κανόνες, ισχύει στον Δήμο Καλαμάτας, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "στο Δημαρχείο είναι ανοιχτά όλα τα παράθυρα".



Αφορμή για την πιο πάνω δήλωση του δημάρχου -όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί- αποτέλεσε η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Μπεχράκη για παρεμβάσεις από τον Π. Νίκα στην οικονομική υπηρεσία, ώστε ο επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Δημοτών να μην λάβει εγκαίρως στοιχεία που αναζητούσε.
"Χαιρόμαστε για τους ελέγχους, προφανώς όποιος πολίτης μπορεί να ζητεί ό,τι στοιχεία θέλει και προφανέστατα το ίδιο δικαιούται και ο κάθε σύμβουλος. Με συγκεκριμένη διαδικασία όμως" παρατήρησε ο Π. Νίκας, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας αποτελεί πρότυπο διαφάνειας.
Οπως υποστήριξε ο δήμαρχος, "δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να δίδονται τα στοιχεία, αλλά με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Δεν είναι επιτρεπτό να γίνεται εισβολή σε υπηρεσίες και να απαιτείται, εδώ και τώρα, να δίνονται στοιχεία".
Ο Π. Νίκας μάλιστα είπε ότι ο δήμος θα δίνει στοιχεία, "θα δίνονται στοιχεία, έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε, αλλά με την προβλεπόμενη διαδικασία, εγγράφως και όχι προφορικά και -δεσμεύομαι- στο συντομότερο δυνατό χρόνο".
Β.Γ.Μ.