Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 07:34

Διαφωνίες για την περιουσία του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαφωνίες για την περιουσία του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα

Σε κλίμα έντασης συζητήθηκε και τελικά αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για τη μεταβίβαση της περιουσίας του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Καλαμάτας. 

Κατά τη συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, αμφισβητήθηκε η ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου και 5 από τα 9 μέλη της επιτροπής ζήτησαν αναβολή προκειμένου να αναζητηθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας των ακινήτων. 

Η ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου που έχει απογραφεί από το νυν πρόεδρο Σταύρο Παπαχρήστου, είναι τα κτήρια του συγκροτήματος του Τελωνείου, το Λιμεναρχείο, το κτήριο του Λιμενικού Ταμείου και οι εγκαταστάσεις των λιμενεργατών. Ενώ το Λιμενικό Ταμείο θεωρεί ιδιοκτησία του τα εν λόγω ακίνητα, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών κι ο εκπρόσωπος των λιμενεργατών τα χαρακτηρίζουν περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, κι επιθυμούν κατά περίπτωση διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, υπέρ της αναβολής -μέχρις ότου δοθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας- ψήφισαν οι εκπρόσωποι των ναυτικών πρακτόρων, του Επιμελητηρίου, του τελωνείου, του Λιμεναρχείου κι ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας. Κατά της αναβολής ψήφισαν 2 εκπρόσωποι της Περιφέρειας καθώς επίσης του Λιμενικού Ταμείου και του δήμου. 

Να σημειωθεί πως η μεταβίβαση της περιουσίας του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ήταν η τελευταία πράξη που έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν τη ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, διαδικασία που πλέον θα καθυστερήσει. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστου  αφού τέθηκε ζήτημα τίτλων ιδιοκτησίας, λύση αναμένεται να δώσει πλέον γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκας. 

Σχόλια  

0 # ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. 01-03-2013 09:45
ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ. ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΛΕΙΠΕΙ Ο ΕΚΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # X.N. 01-03-2013 14:08
ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΝΑ ¨ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕ Ι¨ ΑΥΘΕΡΑΙΤΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ¨ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ¨.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Λ.Τ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ Λ.Τ. Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ Λ.Τ. Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΄ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΄ ΠΡΑΞΗ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ , ΕΡΩΤΩ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΄ ΥΠΑΙΞΕΡΕΣΗΣ ΄ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ;
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑ Ι ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ; ΑΣ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Η ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΟΡΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ...... ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΠΡΑΞΗΣ ;;
ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΣΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΑΓΑΘΟ !!!!
ΕΝΑΣ ΕΥΠΟΛΙΠΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ .....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. 01-03-2013 19:15
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛ.ΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΗΣΙΑ ΤΟΥ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER