Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 09:46

Πάνε Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για το Τμήμα Λογοθεραπείας

Γράφτηκε από την

"Θα δούμε τον υπουργό Παιδείας, ακόμα κι αν δεν έχουμε προγραμματισμένο ραντεβού" δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στη μετάβαση -την επόμενη εβδομάδα- στην Αθήνα, φορέων της πόλης και του νομού, με σκοπό να απαιτήσουν την παραμονή του Τμήματος Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε ο δήμαρχος, «γίνεται αγώνας σε πολλά επίπεδα, έστω κι αν δεν φαίνεται» -ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν απαιτείται συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής για την εφαρμογή του νομοσχεδίου, παρά μόνο η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Ο Π. Νίκας, παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συζήτηση της πρότασης στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής δεν προδικάζει κάτι -«η πρόταση πήγε στην επιτροπή για να ακουστούν απόψεις» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η προθεσμία διαβούλευσης που είχε δοθεί στο ΤΕΙ Καλαμάτας λήγει την επόμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Ο δήμαρχος γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ότι μετά την προχθεσινοβραδυνή πορεία των σπουδαστών του Τμήματος Λογοθεραπείας, ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο -με τη συμμετοχή του προέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δημήτρη Βελισσαρίου, του αναπληρωτή προέδρου του Σώματος Γιάννη Παπουτσή και εκπροσώπων των σπουδαστών.

Στη σύσκεψη, είπε ο Π. Νίκας, συζητήθηκε ο συντονισμός της δράσης της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ και της τοπικής κοινωνίας και -όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του δήμου- «συμφωνήθηκε να γίνουν αμέσως γραπτές παρεμβάσεις, στο πνεύμα της τελευταίας απόφασης του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ επί των προτάσεων του σχεδίου ''Αθηνά'' και να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο».