Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 08:35

300.000 ευρώ για ανάπλαση πεζοδρομίου Αριστομένους

Γράφτηκε από τον

Ξεπερνά τα 300.000 ευρώ η ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου στο τμήμα της Αριστομένους μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος, τους όρους δημοπράτησης της οποίας συζητεί στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.


Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τη μελέτη, φθάνει τα 309.470,24 ευρώ -μαζί με τον ΦΠΑ- και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων.
Η μελέτη αφορά στην ανάπλαση επιφάνειας εμβαδού 780 τετραγωνικών μέτρων -καθώς από την ανάπλαση, όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση, εξαιρούνται τα 120 τ.μ. του ποδηλατόδρομου.
Η τεχνική έκθεση προβλέπει, "την κατ’ αρχήν δημιουργία μικρών και μεγάλων σχεδιαστικών καννάβων", ενώ σε σχέση με το ανατολικό πεζοδρόμιο προβλέπεται η ύπαρξη "μιας επιπλέον, νέας σε υφή και απόχρωση, τσιμεντένιας αντιολισθητικής πλάκας, με αδρή την επάνω της επιφάνεια".
Ακόμα, προβλέπεται "η παρουσία υψηλού πρασίνου και σε τέτοιες θέσεις, ώστε να δημιουργείται η εντύπωση δημιουργίας μεγάλης αλέας από την οποία θα περνούν τα αυτοκίνητα στην Αριστομένους".
Β.Γ.Μ.