Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 09:45

Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καλαμάτας: "Πράσινο" φως για την ανάπλαση πεζοδρομίου

Γράφτηκε από τον

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή την διενέργεια δημοπρασίας για την ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους, στο τμήμα μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος -έργο προϋπολογισμού 309.470,24 ευρώ σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.

 

Οπως διευκρινίστηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η προβλεπόμενη πίστωση -την οποία οι μειοψηφίες χαρακτήρισαν υψηλή για την ανάπλαση μιας επιφάνειας 780 τετραγωνικών μέτρων- αφορά, στο μεγαλύτερο μέρος της, την υποδομή που θα δημιουργηθεί, στην οποία περιλαμβάνεται και η σύνδεση μεγάλου αγωγού ομβρίων με τον κεντρικό αγωγό που διέρχεται από την Αριστομένους.
Ας σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας -ερωτώμενος επίσης σχετικά με τη διαφαινόμενη υψηλή δαπάνη του έργου- υποστήριξε ότι αυτή θα αποβεί τελικά σημαντικά μικρότερη, μετά την έκπτωση που αναμένεται να προσφέρει ο εργολάβος. Δήλωσε ακόμα ότι τουλάχιστον το μισό από το ποσόν που θα καθοριστεί μετά την έκπτωση, αφορά στο εργολαβικό κέρδος και στον ΦΠΑ.
Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο, εξ άλλου, ο δήμαρχος γνωστοποίησε χθες ότι η άδεια του περιπτέρου -στη συμβολή των οδών Φραντζή και Αριστομένους- έχει ανακληθεί και ως εκ τούτου, το εν λόγω περίπτερο θα απομακρυνθεί από εκείνο το σημείο.
Το έργο αναμένεται να αρχίσει περί τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου.
Β.Γ.Μ.