Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 09:27

Εγκριση της δημοπρασίας για τη γέφυρα Λαγκούβαρδου

Γράφτηκε από τον
Εγκριση της δημοπρασίας για τη γέφυρα Λαγκούβαρδου

Τα αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τη βελτίωση της γέφυρας στο Λαγκούβαρδο, στο δρόμο Μάραθος - Φιλιατρά, στο αποκαλούμενο φονικό "S", προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα στις 11.30 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Στη δημοπρασία που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στις 5 Μαρτίου και κατατέθηκαν 13 προσφορές, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία "Αφοί Β. Καραλέκα Ο.Ε." με έκπτωση 37,67%. Το έργο αφορά την αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα Λαγκούβαρδος, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδού, στο αναγκαίο μήκος. Στη θέση του ρέματος προβλέπεται να κατασκευαστεί κιβωτοειδής οχετός 6Χ3 μέτρα, συνολικού μήκους 29,80 μέτρων. Το έργο χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ 2012 και σύμφωνα με την προκήρυξη η προθεσμία υλοποίησής του είναι 5 μήνες.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τη β’ φάση της ανάπλασης του χώρου της δυτικής προβλήτας στο λιμάνι της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη στρώση με υγρή άσφαλτο στα σημεία μεταξύ των κυβόλιθων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με το έργο της πρώτης φάσης. Στη δημοπρασία που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στις 26 Φεβρουαρίου, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο εργολάβος Νίκος Τσαπόγας με έκπτωση 22,19%. Το έργο που χρηματοδοτείται από τα πρόστιμα του 2011, σύμφωνα με την προκήρυξη, έχει προθεσμία υλοποίησης 2 μήνες.

 


NEWSLETTER