Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 09:53

Σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Νέδοντα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Νέδοντα

Στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, κλειστού τύπου, σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα στον Νέδοντα -βορειότερα από το σημείο όπου γίνεται σήμερα η διαδικασία αυτή- θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας.

 

Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι αρχικές διαδικασίες για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται ότι σχετικά σύντομα θα γίνει δυνατή η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σταθμός θα είναι κλειστού τύπου, με τα απορριμματοφόρα να ανεβαίνουν σε ράμπα και από αυτή να αδειάζουν σε ειδική χοάνη, που θα καταλήγει σε πρες κοντέινερ -χωρίς σε κανένα σημείο της διαδικασίας να έρχονται τα απορρίμματα σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Εξ άλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει να εγκαταστήσει 70 επιπλέον υπόγειους κάδους, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας.

Η δράση αυτή προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, με τον δήμο να προετοιμάζει ήδη την σχετική πρόταση, ώστε να τύχει της σχετικής χρηματοδότησης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER