Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 09:25

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος θέλει τις ανεμογεννήτριες στον "Αγιο Νικόλαο"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος θέλει τις ανεμογεννήτριες στον "Αγιο Νικόλαο"

Θετικά βλέπει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος την εγκατάσταση και λειτουργία του υπό κατασκευή αιολικού πάρκου με τις 8 ανεμογεννήτριες στον "Αγιο Νικόλαο".

 

Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για την άρση της αίτησης ακύρωσης κατά της επένδυσης, που είχε καταθέσει ο Δήμος Πύλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στο Δ.Σ., η αλλαγή στάσης οφείλεται στο γεγονός ότι η επενδύτρια εταιρεία "Ενεργειακή Πύλου - Μεθώνης Α.Ε." (πρώην Gamesa Ενεργειακή Ελλάς) έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για το έργο και το πάρκο πλέον θα είναι μικρότερο απ’ αυτό που προβλεπόταν, καθώς εγκρίθηκαν 8 και όχι 18 ανεμογεννήτριες που σχεδιάζονταν αρχικά. Επειδή για την άρση της αίτησης χρειάζεται νομική γνωμοδότηση, το θέμα θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή που θα ορίσει το δικηγόρο για τη γνωμοδότηση.

Κατά των 18 ανεμογεννητριών είχαν ταχθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας το 2006 και το 2008 και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου το 2007.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης, έγινε γνωστό ότι αίτηση ακύρωσης κατά του αιολικού πάρκου στο ΣτΕ έχει κατατεθεί και από πολίτες της Πύλου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER