Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 16:37

Συνάντηση Σαμαρά - Αναστασόπουλου για την τσιγγάνικη παραβατικότητα στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση Σαμαρά - Αναστασόπουλου για την τσιγγάνικη παραβατικότητα στη Μεσσήνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Μεσσήνης: "Μετά και τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην πόλη της Μεσσήνης αλλά και σε τοπικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής και σε συνέχεια ενημέρωσης που είχα κάνει για τα εν λόγω ζητήματα στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Αντώνιο, με κάλεσε χθες στο γραφείο του και συζητήσαμε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Δήμου μας αλλά και σε όλο το Νομό.

Μετά την προφορική ενημέρωση που έκανα στον πρωθυπουργό επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και του ζήτησε να συναντηθεί μαζί μου και να προωθήσει την λύση του προβλήματος.

Στη συνέχεια, συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον Υπουργό κ. Δένδια, του έθεσα αναλυτικά το πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας που υπάρχει και επικαλέστηκα το υπόμνημα που είχαμε καταθέσει γραπτώς μαζί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησα από τον Υπουργό τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, του εξήγησα ότι μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους πολίτες, φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα και την εξασφάλιση της περιουσίας τους, καθώς επίσης αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης, είτε αυτή είναι τουριστική είτε αφορά την γεωργική παραγωγή.

Ζήτησα από τον Υπουργό να δημιουργηθεί μια νέα αστυνομική δομή, τύπου ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ που να έχει έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλο το Νομό, ώστε ενισχυτικά με τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν έλλειψη προσωπικού να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα με απώτερο στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας την ύπαρξη του προβλήματος, δεσμεύτηκε να ζητήσει από τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας να επεξεργαστεί σχέδιο που να προβλέπει την δημιουργία της ειδικής αστυνομικής δομής με έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλο το Νομό.

Επίσης  δόθηκαν εντολές για την διενέργεια πυκνών αστυνομικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή έως ότου εφαρμοστεί το σχέδιο.

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της χώρας, συμπατριώτη μας κ. Αντώνη Σαμαρά για την πρωτοβουλία του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια για τις άμεσες πρωτοβουλίες του, για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή μας". 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER