Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 00:50

Συμβολική η χθεσινή επίσκεψη Καρατζαφέρη στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα

Γράφτηκε από την
Συμβολική η χθεσινή επίσκεψη Καρατζαφέρη στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επισκέφθηκε το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα στο Δημαρχείο της πόλης, ως επιστέγασμα της στήριξης που του παρείχε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Υποδεχόμενος τον κ. Καρατζαφέρη ο κ. Νίκας θέλησε να τον ευχαριστήσει για την στήριξή του δεσμευόμενος ότι θα φανεί αντάξιος αυτής της κίνησης. «Το 54% που λάβαμε στις εκλογές ξεπερνάει οποιοσδήποτε κομματικούς σχηματισμούς» σημείωσε ο κ. Νίκας που στη συνέχεια αναφέρθηκε στους προβληματισμούς του για τον "Καλλικράτη" ζητώντας από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στη στήριξη της αυτοδιοίκησης. Ο κ. Νίκας εκτός των τοπικών και αυτοδιοικητικών προβλημάτων εξέφρασε την ανησυχία του και για την... εκχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διεθνή επιτήρηση. Κλείνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε από τον κ. Καρατζαφέρη να στηρίξει την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, η οποία έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία λόγω και της Επανάστασης του 1821.

Οταν τον Ιούλιο σχεδιάζαμε τον αγώνα συμμεριζόμουν την αισιοδοξία του Παναγιώτη Νίκα, αλλά το 54% είναι κάτι που δεν περιγράφεται” τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης λέγοντας ότι «από τότε λέγαμε “Διά του Νίκα νίκα” και τελικά η νίκη ήρθε». Ακολούθως ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ιστορικότητα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και στη συμβολή της στην απελευθέρωση μετά από 400 χρόνια, δηλώνοντας ότι νιώθει και Μεσσήνιος, αφού το χωριό του απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα όρια του νομού. Συνεχίζοντας ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι η Καλαμάτα μπορεί να προσβλέπει σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για το οποίο θα μεριμνήσει ο ίδιος αλλά και από το Ευρωκοινοβούλιο, όπου οι ευρωβουλευτές του κόμματός του είναι στη διάθεση των τοπικών φορέων για προτάσεις. Μάλιστα στάθηκε στην παρουσία του μεσσηνιακής καταγωγής Νικόλαου Σαλαβράκου στο Ευρωκοινοβούλιο. Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι και τα ΜΜΕ που κατέχει το ΛΑΟΣ θα είναι στο πλευρό της Καλαμάτας.

Μετά την ολοκλήρωση και της κατ' ιδίαν συνάντησης των δυο ανδρών ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην δοκιμασία που περνάει τελευταία η χώρα σημειώνοντας ότι “οι πολιτικοί ταγοί μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη για συναίνεση” χαρακτηρίζοντας ως τελευταία ευκαιρία για συνεννόηση τον προϋπολογισμό. Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε αλληλέγγυος στην Ελλάδα και όχι στην αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική” διευκρινίζοντας ότι δεν στήριξε το μνημόνιο στο σύνολό του αλλά κατ'ουσία μόνο το άρθρο 1 “για να πάρουμε τα λεφτά”. «Το "όχι" πλήρωνε καλά. Παίχτηκαν 15 δισ. ευρώ στη πτώχευση της Ελλάδας. Το "ναι" το πληρώνει όμως η συνείδησή μας». Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως και στο νεοϊδρυθέν κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντας ότι μετά τα ανάλογα εγχειρήματα του Κωστή Στεφανόπουλου, του Αντώνη Σαμαρά, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Στέφανου Μάνου, “όλοι ξέρουμε την κατάληξη του γαλάζιου ενοίκου”.

 

Ρεπορτάζ

Δημήτρης Πλεμμένος


NEWSLETTER