Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 00:52

Χαμηλοί τόνοι στην πρώτη συνάντηση Νίκα - αντιπολίτευσης

Γράφτηκε από την
Χαμηλοί τόνοι στην πρώτη  συνάντηση Νίκα - αντιπολίτευσης

Την πρώτη τους επίσημη συνάντηση μετά την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου είχαν χθες οι επικεφαλής των παρατάξεων του καλλικρατικού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χθες το μεσημέρι υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους 3 από τους 4 επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Διασάκο να απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Θόδωρος Μπρεδήμας, Σταμάτης Μπεχράκης και Νίκος Φωτέας αρχικά συμφώνησαν με την εισήγηση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Σώματος την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” , όπου από την 1η Ιανουαρίου θα διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας διαβεβαίωσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι η δημοτική αρχή θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στο έργο των μειοψηφιών και σε καμία περίπτωση δεν θα επιχειρήσει να παρέμβει στον τρόπο εκπροσώπησής τους ακόμα και αν αυτό θεσμικά της επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Ακολούθως ο κ. Νίκας αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα της πόλης ζητώντας και προσβλέποντας, όπως είπε, στη βοήθεια των άλλων παρατάξεων, τονίζοντας ότι στη δεύτερη θητεία του θα είναι πιο υπερκομματικός, αφού αυτό επιτάσσει το 54% που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές.

Με διάθεση για συνεννόηση παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που παραβρέθηκαν, τονίζοντας πάντως ότι όπου υπάρχει διαφορετική θεώρηση και αντίληψη των πραγμάτων θα κοντραριστούν με τη δημοτική αρχή. “Υπάρχουν θέματα που θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει τα τελευταία 4 χρόνια” σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας. Με θετική διάθεση προσέρχεται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σταμάτης Μπεχράκης τονίζοντας ότι γνώμονας των προτάσεών του θα είναι το συμφέρον της πόλης, ενώ τέλος ο Νίκος Φωτέας σημείωσε ότι θα συνεχίσει όχι μόνο να κάνει προτάσεις όπως αυτή για τα σκουπίδια που όπως είπε δεν συζητήθηκε ποτέ, αλλά και να ελέγχει τη δημοτική αρχή.

Τέλος ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έθεσε στη διάθεση των επικεφαλής όσα στοιχεία αυτοί χρειαστούν για οποιοδήποτε θέμα ώστε να ενημερωθούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας και τα οποία θα τα λαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από σχετική συνεννόηση με τον αρμόδιο κάθε φορά αντιδήμαρχο.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER