Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013 10:43

Σε ημερίδα του Χαροκόπειου για το λάδι ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Σε ημερίδα του Χαροκόπειου για το λάδι ο Δήμος Μεσσήνης

Σε ημερίδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με θέμα «Παρθένο ελαιόλαδο και ελληνική γαστρονομία» συμμετέχει ο Δήμος Μεσσήνης, προκειμένου να προβάλει το τοπικό ελαιόλαδο και τις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης ελαιολάδου και ελιάς.

 

Μάλιστα για το λόγο αυτό ο δήμος σχεδίασε δύο ειδικά πόστερ: το ένα περιέχει φωτογραφίες αξιοθέατων και χάρτη του Δήμου Μεσσήνης, ενώ το άλλο περιλαμβάνει αναλυτική λίστα των τυποποιητών με το τηλέφωνό τους και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Συνέλεξε επίσης έντυπα προβολής των τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής και μεταποίησης ελαιολάδου και ελιάς για την πληρέστερη ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα σε θέματα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της περιοχής.  

Χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ανακοίνωσε ότι θα παραβρεθεί στις εργασίες της ημερίδας και δήλωσε: «Ο Δήμος Μεσσήνης, ενεργός πάντα σε κινήσεις που προάγουν την αξία των τοπικών μας προϊόντων και προβάλλουν την τοπική επιχειρηματικότητα, θα συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση εξασφαλίζοντας παράλληλα χώρο (stand) για προβολή των προϊόντων στο ακροατήριο και στο site του Χαροκοπείου».

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος «Olive oil and Mediterranean molecular gastronomy» (OMEGA Project) και σκοπός της είναι να διαδοθούν τα οφέλη του ελαιολάδου και να αυξηθεί η κατανάλωσή του. 

 


NEWSLETTER