Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013 09:50

Αδιέξοδο στην υπόθεση του ΓΠΣ Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Αδιέξοδο στην υπόθεση του ΓΠΣ Γαργαλιάνων

Μια ακόμη σύσκεψη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στους Γαργαλιάνους. Εκτός από το δήμαρχο Κώστα Κόλλια συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Γιάννης Κατσούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αδρακτάς, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, Θεόδωρος Δεληγιάννης, Κώστας Αγγελόπουλος, Παναγιώτα Αργύρη, όπως και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων Ανδρέας Ματθιουδάκης.

 

Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του ΓΠΣ και αντηλλάγησαν απόψεις, για να καταλήξουν όλοι πως το θέμα θα πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση. Πάντως πέρα από τα αρκετά κοινά σημεία των απόψεων που εκφράστηκαν δεν έλειψαν και κάποιες διαφοροποιήσεις  μεταξύ των συμβούλων. 

Οπως διαφάνηκε για ακόμη μια φορά, σε σχέση με τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η βασική διαφορά έχει να κάνει με τον καθορισμό των όρων δόμησης που θέτει - σημείο που φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. Ετσι πλέον την τύχη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα την κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οπως ειπώθηκε το ΓΠΣ θα μπει ως θέμα συζήτησης άμεσα, στην πρώτη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει.

 


NEWSLETTER