Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 09:17

5 στρέμματα δημοτικός λαχανόκηπος στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Την δημιουργία του δημοτικού λαχανόκηπου, στην Παραλία της Καλαμάτας, προωθεί ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Τους όρους διακήρυξης για τη διενέργεια του πρόχειρου διαγωνισμού -με αντικείμενο τη διαμόρφωση του πιο πάνω χώρου, σε χρονικό διάστημα ενός μήνα- καλείται να καταρτίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την εισήγηση, ο δημοτικός λαχανόκηπος θα αναπτυχθεί σε δημοτική έκταση, συνολικής επιφάνειας 5 στρεμμάτων, στην περιοχή βόρεια του δημοτικού πάρκινγκ της οδού Ναυαρίνου.
Στους δικαιούχους θα παραχωρούνται -με βάση συγκεκριμένα κριτήρια- 50 τετραγωνικά μέτρα, χώρος στον οποίο θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά, με βιολογικό τρόπο.
Η δαπάνη για τις εργασίες διαμόρφωσης του δημοτικού λαχανόκηπου, αναφέρεται στην εισήγηση, προϋπολογίζεται σε 19.286,40 ευρώ στη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.
Στη σημερινή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων, η επιτροπή θα προβεί επίσης στην κατάρτιση των όρων διακήρυξης για τη διενέργεια φανερού προφορικού μειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου, στην περιοχή του Πάρκου Σιδηροδρόμων.