Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 07:53

Μέσα στο 2013 βελτίωση του δρόμου προς τις Κιτριές, σύμφωνα με το Δημ. Γιαννημάρα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μέσα στο 2013 βελτίωση του δρόμου προς τις Κιτριές, σύμφωνα με το Δημ. Γιαννημάρα

Μέσα στο 2013 θα βελτιωθεί ο δρόμος προς τις Κιτριές, επεσήμανε στην "Ε" ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, απαντώντας σε χθεσινό ρεπορτάζ για διαμαρτυρίες επαγγελματιών και κατοίκων της Αβίας. Ανέφερε τους λόγους που το έργο δεν έγινε την περασμένη χρονιά και για τους οποίους έχει καθυστερήσει μέχρι τώρα και υποστήριξε ότι δεν ξεχωρίζουν κανέναν και ο Δήμος είναι ενιαίος.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννημάρας μας είπε: «Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 είχε ενταχθεί το έργο βελτίωσης οδοποιίας ύψους 47.000 ευρώ, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στα πιο επικίνδυνα σημεία του δρόμου προς Κιτριές. Ομως, η ΣΑΤΑ ήρθε το Δεκέμβριο και γι’ αυτό το έργο πέρασε στο 2013. Εργο χωρίς έγκριση προϋπολογισμού δεν μπορεί να γίνει. Τώρα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, αλλά άλλαξαν τα τιμολόγια στα δημόσια έργα και κάνουμε αναπροσαρμογή των τιμών, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από την εγκύκλιο του υπουργείου.

Διορθώνουμε τις τιμές για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση. Εχουμε ετοιμάσει τη μελέτη από το 2011».

Για το έργο της αποχέτευσης που ακόμα δε λειτουργεί κι εξαιτίας του οποίου καταστράφηκε ο δρόμος, παρατήρησε: «Ο κεντρικός αγωγός θέλε ποσότητα λυμάτων για να λειτουργήσει. Γι’ αυτό πρέπει να συνδεθούν η Αβία και οι Δολοί. Το έργο των δικτύων στις δύο κοινότητες εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και είμαστε στη διαδικασία της δημοπράτησης».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης διευκρίνισε ότι «είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να θέσει το όποιο ζήτημα και να ενημερωθεί και δεν ξεχωρίζουμε κανέναν. Ο Δήμος είναι ενιαίος από τη μια άκρη έως την άλλη».

Σχόλια  

0 # Σταύρος Σταθουλόπουλ 05-04-2013 17:14
Γιατί "μέσα στο 2013" κι όχι μέχρι το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ας μπαλωθούν έστω οι ουκ ολίγες λακκούβες) ώστε να δουλέψουν και τα μαγαζιά και να εξυπηρετιθούν και οι πολλοί θερινοί επισκέπτες και κάτοικοι από τη μέση του Αρχοντικού μέχρι και τις Κιτριές;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER