Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 12:06

Ολοκληρώνεται η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην Καρίτσα και τα Νιάτα Ευρώτα

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώνεται η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην Καρίτσα και τα Νιάτα Ευρώτα

Το χωριό της Καρίτσας επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 3 Απριλίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, με αφορμή την επισκόπηση των εργασιών στον τομέα της ύδρευσης.

Ύστερα από την επίσκεψή του, ο δήμαρχος Ευρώτα υπογραμμίζει, ότι το πάγιο αίτημα των πολιτών, αναφορικά με την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης βρίσκεται, πλέον, στην τελική φάση υλοποίησής του.

«Οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και πιστεύουμε, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, καθώς προχωρά με ταχείς ρυθμούς», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γρυπιώτης.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί, ότι εργασίες στον τομέα της ύδρευσης πραγματοποιούνται και στη Δημοτική Κοινότητα Νιάτων. Ειδικότερα, υπό κατασκευή βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, δεξαμενή ύδρευσης χωρητικότητας 300 κ.μ. στον Αγ. Δημήτριο. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται και η δεξαμενή των Νιάτων, ίδιας χωρητικότητας, η οποία θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί κι ως εκ τούτου, το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Συνοψίζοντας, τονίζεται ότι το έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Δημοτικό Κατάστημα Νιάτων ολοκληρώθηκε, ενώ ο σταθμός έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Οι τομείς των κτιρίων και των μεταφορών αποτελούν τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στη χώρα.

Ο Δήμος Ευρώτα συγκαταλέγεται στους λιγοστούς δήμους ανά την επικράτεια, που εφαρμόζουν το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στις στέγες των δημοτικών καταστημάτων και των σχολικών κτιρίων, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση μεγάλης παραγόμενης ενέργειας.

Από το Γραγείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα


NEWSLETTER