Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 08:18

Τελευταία… επιστολή από Αναστασόπουλο σε Δένδια για την παραβατικότητα και τους τσιγγάνους

Γράφτηκε από τον
Τελευταία… επιστολή από Αναστασόπουλο σε Δένδια για την παραβατικότητα και τους τσιγγάνους

Να λάβει άμεσα μέτρα κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για τελευταία φορά, με επιστολή του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος - τονίζοντας ότι η παραβατικότητα έχει περάσει στη χειρότερη φάση της όπου επαπειλούνται πλέον αυτοδικίες και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

 

Στην επιστολή του προς τον υπουργό, για το πολύ σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας μετά και το περιστατικό της ανατίναξης ημιφορτηγού τσιγγάνου με εκρηκτικό μηχανισμό, ο κ. Αναστασόπουλος σημειώνει: 

«Με σειρά παλαιοτέρων εγγράφων και υπομνημάτων μας έχουμε γνωρίσει στον πρωθυπουργό προσωπικά και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το μεγάλο πρόβλημα με την παραβατικότητα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μεσσήνης, ο δήμος και όλος ο νομός Μεσσηνίας.

Σχετικά, έχουμε κοινοποιήσει στους αρμοδίους φορείς ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αιτούμε μεταξύ άλλων τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής δομής (ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ κ.λπ.) με έδρα την Μεσσήνη και πεδίο δράσης όλο το νομό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα παραβατικότητας. Καθημερινά, εγώ και οι συνεργάτες μου αντιμετωπίζουμε πολίτες σε απόγνωση και εντονότατες διαμαρτυρίες και παράπονα δημοτών και φορέων. 

Τα τελευταία γεγονότα -ανατίναξη ημιφορτηγού τσιγγάνου με εκρηκτικό μηχανισμό- καταδεικνύουν ότι ήδη έχουμε περάσει στη δεύτερη, χειρότερη και πλέον επικίνδυνη φάση παραβατικότητας. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε αντίποινα, αυτοδικίες και πολύ φοβάμαι σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. 

Αυτή η γραπτή όχληση είναι η τελευταία από την πλευρά μας, δεδομένου ότι ως δημοτική αρχή έχουμε προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, αλλά χωρίς τη λήψη συγκεκριμένων και άμεσα υλοποιήσιμων μέτρων από την πλευρά του υπουργείου, το οποίο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα, το αίσθημα ανασφάλειας και η παραβατικότητα θα κυριαρχούν, ενώ θα υπάρχουν απρόβλεπτες συνέπειες».    

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Μεσσήνης παρατήρησε ότι παλιότερα είχε στείλει στο υπουργείο έγγραφα και των άλλων δημάρχων του νομού που συνηγορούσαν στη δημιουργία της νέας αστυνομικής δομής, με έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλο το νομό. Επεσήμανε πως η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη της Μεσσηνίας δεν επαρκεί, τη στιγμή μάλιστα που αστυνομικοί μετακινούνται για υπηρεσία στην Κόρινθο. Μίλησε για «εικόνα άκρως αντιαναπτυξιακή», είπε πως δε θα έχουμε θετικές εξελίξεις και εκτίμησε ότι η παραβατικότητα δημιουργεί εμπόδια στην ανάπτυξη.

 


NEWSLETTER