Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 07:40

Στάθης Αναστασόπουλος «Απαράδεκτος ο Νίκας για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στάθης Αναστασόπουλος «Απαράδεκτος ο Νίκας για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος»

Επίθεση στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα έκανε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, για την επαναφορά στην επικαιρότητα του θέματος κατασκευής του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος χωρίς να ενημερώσει το Δήμο Μεσσήνης. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαχείριση του θέματος από την πλευρά του κ. Νίκα, εκτιμώντας μάλιστα ότι τορπιλίζει την υλοποίηση του έργου. 

 

Ο κ. Αναστασόπουλος, που είπε ότι τάσσεται υπέρ του έργου, παρατήρησε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία. Ζήτησε όμως η κατασκευή του έργου να σεβαστεί τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, καθώς και να υπάρξει άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της υπόθεσής του.

Σε χθεσινή του δήλωση ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε για το έργο του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος: 

«Βεβαίως και είμαστε υπέρ των αναπτυξιακών έργων και της κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού άξονα, η χάραξη του οποίου έχει οριστικοποιηθεί προ δεκαετίας. Η μελέτη, όμως, για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου πρέπει να σεβαστεί τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Ηδη έχουν ληφθεί δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι οποίες ζητούν βελτιώσεις και τροποποιήσεις των χαρακτηριστικών του σημαντικού αυτού δρόμου. Ερευνούμε την υπόθεση και κατανοώντας τα στενά χρονικά περιθώρια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ζητάμε άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, Περιφερειακή Ενότητα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπουργείο Υποδομών. Θα διερευνήσουμε αν έχουν συμπεριληφθεί οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας στην τροποποιημένη μελέτη και τότε το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του. χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαχείριση του θέματος από την πλευρά του και εκτίμησε πως τορπιλίζει την υλοποίηση του έργου αντί να τη βοηθάει. Απάντησε ότι εμπόδιο στο έργο δε θέλει να σταθεί καθένας, αρκεί να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας, και παρατήρησε πως ζητούν ένα δρόμο «πιο φιλικό» στην περιοχή της Μπούκας. Συμφώνησε ότι οι εγκρίσεις για χρηματοδότηση δεν έρχονται κάθε μέρα και παρατήρησε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία ότι πρωθυπουργός είναι ο Μεσσήνιος Αντώνης Σαμαράς που θέλει να βοηθήσει τον τόπο του.

 

Σχόλια  

+1 # Βασιλαδιώτης Μπάμπης 06-04-2013 21:55
Θα πρέπει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα είναι στη λάθος χάραξη του δρόμου και ιδίως στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που οδηγούν στην απαξίωση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μεσσήνης. Ποιός σοβαρός άνθρωπος το θέλει αυτό; Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις ωστε ο δρόμος αυτός να γίνει και να αποβεί ωφέλιμος για όλη τη Μεσσηνία. Τόσο απλό είναι το ζήτημα και δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις γιτί όλοι θέλουν την κατασκευή του δρόμου. Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να δουν από το Google Earth το παραλιακό μέτωπο και να εκτιμήσουν τη ζημιά που θα προκληθεί από έναν ουσιαστικά παραλιακό κλειστό υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο . Γιατί αυτή η εμονή για παραλιακό αυτοκινητόδρομο ενώ η κατασκευή μπορεί να γίνει βορειότερα που θα περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπτώσεις;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER