Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 13:11

Απάντηση από το Δήμο Μεγαλόπολης και την Public Issue για τα περί διαφθοράς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Απάντηση από το Δήμο Μεγαλόπολης και την Public Issue για τα περί διαφθοράς

Απάντηση σε ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σπύρου Τσιριγώτη, στην οποία χαρακτήριζε τη Μεγαλόπολη, ως "πρωταθλήτρια" στη διαφθορά εξέδωσε ο Δήμος Μεγαλόπολης επισυνάπτοντας παράλληλα απαντητική επιστολή του προέδρου της Public Issue Γιάννη Μαύρη με αφορμή "ερμηνευτικό σχόλιο χαρτογραφικής απεικόνισης της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα - 2012".

 

Η απάντηση του Δήμου Μεγαλόπολης

Περί διαφθοράς: Μια απροκάλυπτη συκοφαντία εναντίον του Δήμου και της Τοπικής Κοινωνίας

Με αφορμή έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) «Ελληνική Διαφάνεια-Ελλάς», περί «μικροδιαφθοράς» στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και κάποια δημοσιεύματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, σημειώθηκε στις 22/03/2013 μια απροκάλυπτη επίθεση, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, από τον κ. Σπ. Τσιριγώτη, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» κατά της Δημοτικής Αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Με βάση τα παραπάνω και ύστερα από τη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 για το θέμα αυτό, προέκυψε, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι:

  • Σε καμία περίπτωση δεν παρερμηνεύθηκαν οι ισχυρισμοί και οι καταγγελίες του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, αλλά αντίθετα αποτελούν συγκεκριμένη και συνειδητοποιημένη τακτική που συνηθίζει να ασκεί επί πολλά χρόνια.

  • Η «Δημοτική Αναγέννηση», δια την ανακοίνωσή της, παρερμήνευσε εσκεμμένα το περιεχόμενο της έρευνας και τα συμπεράσματα αυτής, για να επιτεθεί στη Δημοτική Αρχή και την κοινωνίας μας.

  • Τα κίνητρα του επικεφαλής της είναι προσωπικά και ιδιοτελή, σε μια προσπάθεια ίσως να «συμψηφισθούν» ιδίες ανακολουθίες και παρεκτροπές.

  • Με περισσή υποκρισία και αναλγησία στρέφεται ευθέως εναντίον του Δήμου Μεγαλόπολης και των εργαζομένων του, αλλά και εναντίον των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα της περιοχής μας.

  • Πρόκειται εν τέλει για μια άθλια, προκλητική και χυδαία επίθεση ψεύδους, μια συκοφαντία που στόχο δεν έχει μόνον τη Δημοτική Αρχή, αλλά την ίδια την τοπική κοινωνία μας.

Όλη αυτή η επιχείρηση κατασυκοφάντησης, δυστυχώς για τον εμπνευστή της και τα φερέφωνά του, πέφτει στο κενό για μια ακόμη φορά…

Η απάντηση του Προέδρου της Public Issue, της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα για λογαριασμό της Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς», είναι κόλαφος για τη μείζονα μειοψηφία και τον επικεφαλής της.

Επειδή, η συγκεκριμένη επίθεση κατά του Δήμου από το ίδιο πρόσωπο είναι πολύ σοβαρή και απαξιώνει όλη την κοινωνία μας, επειδή είναι άδικη, ψεύτικη και έντονα προσβλητική, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην νομική προστασία του Δήμου, κυρίως δε για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας.

Καιρός είναι κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του. Καιρός είναι να πάψει η αρρωστημένη αναμέτρηση και η μεσαιωνικής έμπνευσης προσπάθεια εξόντωσης της άλλης άποψης.

Ένα είναι σίγουρο. Δεν υπάρχουν διεφθαρμένες κοινωνίες. Διεφθαρμένες πολιτικές και συνειδήσεις υπάρχουν!

Εκ του Δήμου   

Ακολουθεί απάντηση της Public Issue

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ελευθερία" της Καλαμάτας

Αθήνα, 27/3/2013

Κύριε Δήμαρχε,

Σχετικά με το δημοσίευμα Τύπου που θέσατε υπ' όψιν μας και το οποίο αφορά ερμηνευτικό σχόλιο χαρτογραφικής απεικόνισης της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα - 2012, θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1) Η χαρτογραφική απεικόνιση των αποτελεσμάτων της 5ετίας 2007-2012, σε γεωγραφικό επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου, είναι απολύτως ενδεικτική. Για το λόγο αυτό και δεν δίδονται τα ακριβή ποσοστά κάθε Δήμου, αλλά μόνον η τάξη μεγέθους.

2) Η ανάλυση των αποτελεσμάτων είναι σχετικά ασφαλής, μόνον στο επίπεδο των ευρύτερων γεωγραφικών περιφερειών της χώρας.

3) Η κρίση ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης εμφανίζεται ως «πρωταθλητής στη διαφθορά», μεταξύ των Καλλικρατικών Δήμων της χώρας, δεν προκύπτει από τα δεδομένα της έρευνας, δεδομένου ότι πολυάριθμοι Δήμοι, ιδίως της Αττικής, εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά από τη Μεγαλόπολη.

4) Το γεγονός ότι μεταξύ των ερωτώμενων (πολιτών), που κατοικούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μεγαλόπολης, καταγράφονται πράγματι περιστατικά διαφθοράς, δεν σημαίνει σε καιιιά περίπτωση ότι αυτά αφορούν υποχρεωτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση (υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Νομαρχίας ή του Δήμου). Αντιθέτως, από τη 3ά Μοε διερεύνηση του (μικρού) αριθμού των περιστατικών που έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, κατά την 5ετία 2007-2012, προκύπτει ότι κανένα περιστατικό δεν αφορά το Δήμο, αλλά αποκλειστικά: Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομείο, Τράπεζες και Εφορίες.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μαύρης,

Πολιτικός Επιστήμονας, Ρh.D.

Πρόεδρος & Δ/Σ Public Issue Α.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER