Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 10:44

"Καρφιά" Νίκα κατά Τατούλη για Μπιρμπίτα

Γράφτηκε από τον
"Καρφιά" Νίκα κατά Τατούλη για Μπιρμπίτα

"Καρφιά" κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, για το θέμα των τσιγγάνων και των καταστροφών στην κατασκήνωση της Μπιρμπίτας.

Ο κ. Νίκας αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων "γιατί αφέθηκε η Μπιρμπίτα; Γιατί δεν υλοποιήθηκαν αυτά που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση με το γ.γ. Εσωτερικών;". Και όταν ρωτήθηκε ποια ήταν αυτά που είχαν συμφωνηθεί και δεν τηρήθηκαν, προέτρεψε τους δημοσιογράφους να ψάξουν στο ρεπορτάζ από τη συνάντηση με το γ.γ. στην Αθήνα.
Οι αναφορές αυτές έγιναν μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή το θέμα των διοικητικών αποβολών των τσιγγάνων από τις δημοτικές εκτάσεις στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και λόγω της παρουσίας του γ.γ. Αγγελου Συρίγου στις προχθεσινές εκδηλώσεις για τον Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι.
Ο δήμαρχος συνέστησε λογική, σύνεση και σωφροσύνη για την παραβατικότητα των τσιγγάνων κι εκτίμησε ότι το πρόβλημα "δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν αντιμετωπιστούν τα αίτια".
Αναρωτήθηκε ακόμα, "γιατί δεν αξιοποιούνται τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Γιατί δεν αφαιρούνται οι άδειες των καταστημάτων που παίρνουν τα υλικά από τις κλοπές;". Και συνέστησε η αρμόδια αρχή, η Πολιτεία, πριν προχωρήσει σε βίαια μέτρα να δείξει το πραγματικό ενδιαφέρον της.
Τέλος, βεβαίωσε ότι "ο Δήμος Καλαμάτας κινεί τη διοικητική αποβολή από τους δημοτικούς χώρους, γιατί διατίθενται για αθλητικές εγκαταστάσεις".
Γ.Σ.


NEWSLETTER