Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 10:18

Δήμος Τριφυλίας: Παιδικοί σταθμοί χωρίς μάγειρες

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Παιδικοί σταθμοί χωρίς μάγειρες


Χωρίς μάγειρες και σίτιση εξακολουθούν να παραμένουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Τριφυλίας σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, με τους γονείς να καλούνται να φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους να σιτίζονται τις ώρες που είναι στο σχολείο.

Το ζήτημα με τους δύο παιδικούς σταθμούς είναι εδώ και πολύ καιρό και ακόμη δεν έχει επιλυθεί, αφού όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου, αρμόδιος για τους παιδικούς Γιάννης Κατσούλας, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που υλοποιείται μέσω της ΕΕΤΑΑ, ώστε να μπορέσει ο δήμος να εξασφαλίσει την πρόσληψη του προσωπικού αλλά και τις απαραίτητες χρηματικές πιστώσεις για να εξοφλήσει τους προμηθευτές τους και να πάρει νέες προμήθειες.
Οπως σημείωσε ο κ. Κατσούλας η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει σύντομα, -μάλλον πριν από το Πάσχα- ώστε να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία αφού από τον δήμο έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού που είχε προγραμματιστεί. Σημείωσε πως αν και η χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της, οι δύο μάγειρες θα προσληφθούν άμεσα με την υπογραφή της σύμβασης.
Επίσης επισήμανε ότι από το νομικό πρόσωπο έχει γίνει και ο προγραμματισμός προσλήψεων για τη νέα χρονιά, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών, τονίζοντας ότι εφόσον προκηρυχθεί εκ νέου το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, θα προχωρήσουν στις προσλήψεις 7 συμβασιούχων και κατά προτίμηση θα γίνει ανανέωση των υπαρχουσών συμβάσεων, αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Σε περίπτωση που δεν "τρέξει" εκ νέου το ΕΣΠΑ, ο προγραμματισμός είναι για την πρόσληψη 8 συμβασιούχων.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER