Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 09:59

Μονάδα αφαλάτωσης στον Αγιο Νικόλαο σχεδιάζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από τον

Με μονάδα αφαλάτωσης που θα δημιουργηθεί στον Αγιο Νικόλαο, σχεδιάζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υδροδότησης στα ορεινά χωριά της περιοχής (Πλάτσα, Νομιτσί, Θαλάμες, Λαγκάδα, Αγιο Νίκωνα). Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το έργο της κατασκευής της να ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ, γι’ αυτό και γίνεται αγώνας δρόμου, ώστε να προλάβουν την 29η Απριλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 Το έργο πρόκειται  να υλοποιηθεί από την την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με προγραμματική σύμβαση, λόγω της διαχειριστικής επάρκειας που απαιτείται. Για το λόγο αυτό στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε τη σκοπιμότητα σύναψης αυτής της προγραμματικής σύμβασης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας επεσήμανε στην "Ε" ότι το νερό της γεώτρησης στον Αγιο Νικόλαο που τροφοδοτεί τα ορεινά χωριά, είναι υφάλμυρο, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι κάτοικοι κι επισκέπτες να αγοράζουν νερό για να πιουν, ενώ το υφάλμυρο νερό από το δίκτυο προκαλεί προβλήματα στις υποδομές, στις οικιακές συσκευές και στα φυτά των κήπων. «Τρέχουμε να προλάβουμε το ΕΠΠΕΡΑΑ, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα», σημείωσε ο δήμαρχος.