Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 07:47

Πάνω από 700.000 ευρώ οι οφειλές για νερό στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ οι οφειλές προς τον Δήμο Μεσσήνης από ανεξόφλητα τέλη ύδρευσης των δημοτών, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος Γιάννης Μπρατσιάκος.

Στην οφειλή αυτή, τόνισε ο αντιδήμαρχος, θα πρέπει προστεθεί και η υστέρηση στην είσπραξη των τελών κοινοχρήστων χώρων από επαγγελματίες, υστέρηση που ξεπερνά -όπως είπε- τις 140.000 ευρώ.

«Αν ως δήμος δεν πάρουμε τα μέτρα που πρέπει, θα αναγκαστούμε να ενταχθούμε στο παρατηρητήριο» επισήμανε ο Γ. Μπρατσιάκος.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δήμο, είτε εξοφλώντας τις οφειλές τους, είτε εντασσόμενοι σε ρυθμίσεις για την σταδιακή αποπληρωμή των χρεών τους.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι επαγγελματίες ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε κατάληψη δημόσιου χώρου» σημείωσε ο Γ. Μπρατσιάκος και συνέχισε:

«Δυστυχώς μεγάλη πλειοψηφία δημοτών δεν ακολουθεί τις διαδικασίες που προβλέπονται και καταλαμβάνει παράνομα τους χώρους. Αυτό είναι υπεξαίρεση και επιφέρει πρόστιμα. Κάνουμε έκκληση, έχουμε στείλει σημειώματα, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε να  στείλουμε τα συνεργεία ελέγχου. Τα πρόστιμα είναι 200% του κεφαλαίου και οι έλεγχοι θα γίνουν πριν το Πάσχα. Τα τέλη είναι αρκετά χαμηλά, πρέπει να καταβληθούν» σημείωσε ο αντιδήμαρχος ειδικότερα.

Προειδοποίησε δε ότι «σε καταστηματάρχες που έχουν ενημερωθεί εδώ και 1-2 χρόνια και δεν έχουν πληρώσει, θα αποσύρουμε τα τραπεζοκαθίσματά τους».

ΥΔΡΕΥΣΗ

Οσον αφορά την ύδρευση, ο Γ. Μπρατσιάκος δήλωσε ότι «τα τέλη είναι προσαρμοσμένα στην εποχή και στους δημότες μας, είναι δηλαδή σταθερά εδώ και 4-5 χρόνια, ενώ σε κοινοτικά διαμερίσματα κατεβάσαμε τις τιμές».

Επισήμανε όμως, ότι παρ’ όλ’ αυτά, «υπάρχει μεγάλος αριθμός δημοτών που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς. Ετσι, υπάρχουν 3 λύσεις: να γίνει διακοπή από πλευράς δήμου όσον αφορά την ύδρευση, να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη και τέλος να εφαρμοστεί ο κανονισμός ύδρευσης.

Ηδη ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε αυτόν τον κανονισμό, έχουμε πρωτίστως στείλει σημειώματα οφειλών που είναι πάνω από 1.000 ευρώ. Θα συνεχίσουμε με τις οφειλές πάνω από 500 ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις, στα γραφεία του δήμου. Σε οικογένειες πολύτεκνες και με μέλη που έχουν ανίατη ασθένεια, υπάρχει ειδική ευαισθησία. Κάνουμε έκκληση να καταβληθούν οι οφειλές και να λειτουργήσει ο δήμος όπως πρέπει».