Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 08:01

Ομαλή εξέλιξη των έργων σε Μαντίνεια - Ακρογιάλι

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ομαλή εξέλιξη των έργων σε Μαντίνεια - Ακρογιάλι

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα προστασίας των ακτών στο Ακρογιάλι Αβίας και στη Μικρή Μαντίνεια, έργα σημαντικά για την προστασία και την ανάπτυξη των δύο παραλιακών περιοχών. Το θετικό είναι πως ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Ακρογιάλι, που ουσιαστικά είχαν σταματήσει από το τέλος του 2012, μετά τους ελέγχους και τις απαντήσεις που καθυστέρησαν.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, το έργο στο Ακρογιάλι θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, καθώς οι εργασίες θα γίνονται σε απομονωμένη παραλία, ενώ στη Μικρή Μαντίνεια θα σταματήσουν στις 10 Ιουνίου και θα ξαναρχίσουν στις 10 Σεπτεμβρίου. Με βάση το αισιόδοξο σενάριο των υπηρεσιών, τα δύο έργα μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στο 2013.

Στο Ακρογιάλι όπου προβλέπεται η κατασκευή 7 προβόλων, το έργο ξανάρχισε να δουλεύεται από τη στεριά. Φτιάχνεται ο τρίτος πρόβολος, ενώ προχωρούν οι εργασίες και στον τέταρτο, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας. Αυτές τις μέρες αναμένεται να έρθει ο νέος πλωτός γερανός, που θα δουλέψει στο έργο. Ο διευθυντής Τεχνικών Εργων Παναγιώτης Γιαννακέας, απαντώντας στις ανησυχίες κατοίκων κι επαγγελματιών της περιοχής, διαβεβαίωσε ότι το έργο και στον 3ο και στον 4ο πρόβολο γίνεται με τον ίδιο πετυχημένο και άρτια κατασκευαστικά τρόπο, όπως έγιναν οι δύο πρώτοι πρόβολοι. Παρατήρησε ότι η παραλία στην περιοχή θα έχει διαμορφωθεί και θα είναι έτοιμη για μπάνιο έγκαιρα για το φετινό καλοκαίρι και στον παραλιακό δρόμο και στο γειτονικό τμήμα, που έχει μπαζωθεί για τις ανάγκες του έργου. Σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο και ο κ. Γιαννακέας εκτιμά ότι υπάρχει η δυνατότητα να τηρηθεί η προθεσμία.

Στη Μικρή Μαντίνεια, όπου το έργο είναι διαφορετικό, οι εργασίες συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς και η πορεία του έργου θα εξαρτηθεί από τις αδειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις που αναμένονται, σύμφωνα με τον εργολάβο και την Τ.Υ. του Δήμου Καλαμάτας. Πέρα από τον έναν πρόβολο των 70 μέτρων που κατασκευάζεται, προβλέπεται η δημιουργία κυματοθραύστη, μήκους 60 μέτρων, παράλληλου στην ακτή, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ηρώο. Μεταξύ του πρόβολου και του κυματοθραύστη (στου "Κωνσταντινέα" και στο σημείο που η θάλασσα αγγίζει το δρόμο) θα φτιαχθούν 6 τεχνικά εγκιβωτισμού ανά 60 μέτρα (μέσα στη θάλασσα στην πλειοψηφία τους) και θα δημιουργηθεί παραλία με κατάλληλο υλικό, κυρίως από το ποτάμι της Σάνταβας. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, το έργο στη Μικρή Μαντίνεια προβλέπεται να τελειώσει στα τέλη του 2014, όμως, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα τελειώσει μήνες νωρίτερα, μπορεί και μέσα στο 2013, αν δοθούν χωρίς καθυστέρηση οι αναγκαίες εγκρίσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER