Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 11:51

Προς έγκριση η μελέτη για σκουπίδια στο Παλιοροβούνι

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προς έγκριση η μελέτη για σκουπίδια στο Παλιοροβούνι

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου υποβάλλεται προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία σταθμού επεξεργασίας απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας, στο πλαίσιο της προσωρινής διαχείρισης που έχουν αναλάβει οι δήμοι της Μεσσηνίας.

 

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει τι αναφέρεται στην εν λόγω μελέτη.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «οι δήμοι πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά, μέσα από το ΕΠΠΕΡΑΑ, για την προσωρινή διαχείριση, έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα μηχανήματα».

Παράλληλα, ο Π. Νίκας εκτίμησε ότι η αποκατάσταση των χωματερών -που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας- εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό, τονίζοντας όμως παράλληλα: 

«Οσα ανέφερε στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων, είναι δυστυχώς η μεγάλη αλήθεια».

Οπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο δήμαρχος καταλήγοντας, «η εμπλοκή 10 φορέων είναι η αιτία που δεν λύνεται το πρόβλημα. Το φωνάζω χρόνια τώρα».

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER