Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 11:53

Εμμεσες βολές Νίκα για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Εμμεσες βολές προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για το ενδεχόμενο να μην προλάβει ο δρόμος Ριζόμυλος - Καλαμάτα να ενταχθεί εγκαίρως στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, οι «στρόφιγγες» του οποίου κλείνουν σύντομα.

 

«Να δούμε ποιος θα απολογηθεί αν κλείσει το ΕΣΠΑ και δεν έχει ενταχθεί ο δρόμος αυτός. Τότε θα ''κάνουμε ταμείο'' και τότε θα δούμε την πραγματική αξία άλλων δρόμων που κατασκευάζονται, όχι για αυτοκίνητα, αλλά για να περνούν… κοπάδια κατσικιών και προβάτων» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της διεκδικητικής στάσης του, υποστηρίζοντας ότι σημαντικό τμήμα του επίμαχου οδικού άξονα διέρχεται από περιοχή του Δήμου Καλαμάτας:

«Είναι σημαντικό έργο για την Καλαμάτα, η οποία έχει δικαιολογημένη σκοπιμότητα να κατασκευαστεί ο δρόμος αυτός, δρόμος ανάλογης σπουδαιότητας με τον νέο αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Π. Νίκας επανέλαβε την έκκλησή του να υπάρξει επανεξέταση της στάσης όσων αντιδρούν -«κάνω έκκληση να στηριχθεί η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και οι όποιες τροποποιήσεις να γίνουν στη φάση της κατασκευής, όπως έγινε και με τον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας» είπε και κατέληξε:

«Και αν κάποιοι δεν ικανοποιηθούν, τι να κάνουμε. Προηγείται το δημόσιο συμφέρον, ας μην υπολογίζουμε τα όποια ιδιωτικά συμφέροντα».

Β.Γ.Μ.