Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 11:26

Να παραμείνει το ΙΚΑ Μεσσήνης ζητεί ο Στάθης Αναστασόπουλος

Γράφτηκε από την
Να παραμείνει το ΙΚΑ Μεσσήνης ζητεί ο Στάθης Αναστασόπουλος

Επανεξέταση της απόφασης για κατάργηση του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεσσήνης ζητά ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Σε αυτήν αναφέρει ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας συγχώνευσης οργανισμών και υπηρεσιών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, εκτός από την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, οι χωροταξικοί και δημογραφικοί παράγοντες. Και σημειώνει ότι η περιφέρεια κινδυνεύει από μαρασμό με την μετακίνηση μεγάλου αριθμού πληθυσμού και υπηρεσιών στα αστικά κέντρα. Τονίζει ακόμη ότι ο Δήμος Μεσσήνης μέσα σε διάστημα ενός έτους υπέστη αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών του.

"Αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατό να μιλάμε για ανάπτυξη, όταν υποχρεώνουμε τους κατοίκους ενός δήμου να διανύουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα (το πιο μακρινό χωριό μας έχει απόσταση 60 περίπου χιλιομέτρων από την έδρα του νομού την Καλαμάτα), σε ένα όχι ιδιαίτερα φιλόξενο οδικό δίκτυο, καταναλώνοντας χρόνο και χρήμα, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις καθημερινές του δοσοληψίες με το κράτος;" καταλήγει η επιστολή.


NEWSLETTER