Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 07:29

Χιλιάδες απλήρωτοι λογαριασμοί νερού στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Χιλιάδες απλήρωτοι λογαριασμοί νερού στην Καλαμάτα

Την αύξηση του ορίου της οφειλής στο οποίο η ΔΕΥΑΚ θα διακόπτει την υδροδότηση μελετά η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, η οποία -στην προχθεσινή της συνεδρίαση- διαπίστωσε ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί νερού έχουν εκτιναχθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

 

Η σκέψη είναι το εν λόγω όριο να ανέβει στα 500 ευρώ, από τα 150 που ισχύει σήμερα, καθώς τα στοιχεία που εμφάνισε προχθές ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών Παναγιώτης Περιβολάρης ήταν καταλυτικά.

Συγκεκριμένα, οι δημότες που οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ύδρευσης έχουν ξεπεράσει τα 150 ευρώ ανέρχονται σε 4.500 -από αυτούς, οι 1.650 οφείλουν μεταξύ 300 και 500 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 545 νοικοκυριά που η οφειλή του νερού ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Οι όποιες αποφάσεις, είπε στην «Ε» ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ανδρέας Καραγιάννης, θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

Ηδη, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία, ώστε να υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών, με τρόπο που να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο όσους καταναλωτές χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ, χωρίς παράλληλα να επικρέμαται ο κίνδυνος διακοπής της υδροδότησής τους.

Ας σημειωθεί ότι οι πιο πάνω προτάσεις αφορούν στους ιδιοκτήτες, ενώ αναζητείται τρόπος -με πιθανότερο τη δέσμευση του ΑΦΜ τους- να ελέγχονται οι ενοικιαστές που αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης, επιβαρύνοντας τους ιδιοκτήτες.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER