Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 10:37

Δημόπουλος: "Εχει περισσότερα δέντρα η πλατεία αλλά είναι μικρά"

Γράφτηκε από τον

"Πολύ περισσότερα δέντρα από πριν έχει η αναπλασμένη πλέον κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, απλώς ακόμα είναι… μικρά. Είχε 25 δέντρα και τώρα έχει 90" δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος.

 Ο αντιδήμαρχος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, βρέθηκε χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, παρακολουθώντας τις τελευταίες ρυθμίσεις στο σιντριβάνι απέναντι από τον ΟΤΕ -το οποίο, όπως ανακοίνωσε, ξεκινά να λειτουργεί κανονικά πλέον.

Ο Δ. Δημόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στο επόμενο 20ήμερο αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία 42 παγκάκια, 20 καλάθια απορριμμάτων καθώς επίσης 10 κολονάκια και 17 μεταλλικές μπάλες -τα δύο τελευταία για να αποτρέπουν την άνοδο και στάθμευση οχημάτων στον χώρο της πλατείας.

Αναφερόμενος ο αντιδήμαρχος ειδικότερα στη λειτουργία του σιντριβανιού, είπε ότι αυτή θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή το βράδυ, λόγω του ειδικού φωτισμού που χρησιμοποιείται. Το σιντριβάνι θα λειτουργεί μεταξύ 9 το πρωί και 2 το μεσημέρι κι από τις 5 το απόγευμα ώς τις 11 τη νύχτα, ενώ ο φωτισμός του θα ενεργοποιείται μετά τις 8.30 το βράδυ.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αντιδήμαρχος, κοντά στο σιντριβάνι έχει εγκατασταθεί ειδικό όργανο μέτρησης της ταχύτητας του ανέμου, το οποίο μεταδίδει στοιχεία στον έλεγχο της ροής των πιδάκων -έτσι ώστε αυτή να μειώνεται ή και να διακόπτεται αυτόματα όταν φυσάει πολύ.

Τα συστήματα ελέγχου του σιντριβανιού, όπως και των λοιπών υποδομών της πλατείας -αυτόματο πότισμα, ηλεκτροφωτισμός- είναι εγκατεστημένα σε υπόγεια αίθουσα ελέγχου, όπου ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους, σημείωσε καταλήγοντας ο Δ. Δημόπουλος.

Β.Γ.Μ.