Πέμπτη, 09 Μαϊος 2013 08:30

Περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση: Προς πώληση εκτάσεις σε Γιάλοβα και Μπούκα

Γράφτηκε από τον

Εκτάσεις στη Γιάλοβα και στην Μπούκα, συνολικού εμβαδού περί τα 775 στρέμματα, περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

 

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, το ακίνητο στη Γιάλοβα, στη θέση Λούρος, αφορά έκταση εμβαδού 535,2 στρεμμάτων. Τα τρία υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται στον Δήμο Μεσσήνης και ειδικότερα στην Μπούκα, όπου -σύμφωνα με τον πιο πάνω κατάλογο- το μεγαλύτερο αφορά έκταση εμβαδού 216,6 στρεμμάτων. Στην ίδια περιοχή του Δήμου Μεσσήνης βρίσκεται ένα ακόμα κτήμα που περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ -εμβαδού 3.400 τ.μ. με κτίσμα-, ενώ ένα τρίτο -εμβαδού 19,5 στρεμμάτων με κτίσμα επίσης-  βρίσκεται στη θέση Φανάρι.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, τα ακίνητα αυτά "μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή".

Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας ανακοινώθηκε -μέσω της ιστοσελίδας του- πως ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση που περιοχές του δήμου δεν περιέχονται στον εν λόγω κατάλογο. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ειδικότερα, ο Π. Νίκας είπε ότι "οι μακρόχρονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής απέδωσαν καρπούς, καθώς ο δήμος εξασφάλισε τη χρήση του ακινήτου του παλιού Νοσοκομείου, εκτάσεως 25 στρεμμάτων, όπου οι εργασίες μετασκευής του κεντρικού κτηρίου σε νέο Δημαρχείο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ακόμη, διατηρήθηκε και επαναλειτούργησε το στρατόπεδο Παπαφλέσσα, ενώ κρατάμε 48 στρέμματα στη Δυτική Παραλία, για την αναψυχή των πολιτών".

Β.Γ.Μ.