Πέμπτη, 09 Μαϊος 2013 08:15

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σχεδιάζει: Πεζοδρόμηση Ναυαρίνου στο... μακρινό μέλλον

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σχεδιάζει: Πεζοδρόμηση Ναυαρίνου στο... μακρινό μέλλον

Τη σταδιακή διαμόρφωση της οδού Ναυαρίνου σε πεζόδρομο -σε βάθος χρόνου όμως, και με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως διανοιγούν οι συνδετήριοι και οι βόρειοι παράλληλοι δρόμοι- φαίνεται ότι επιδιώκει η δημοτική αρχή, μέσω των σταδιακών αναπλάσεων που επιχειρεί στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας.

 

 Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης, με την ιδιότητά του ως μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στη χθεσινή συνεδρίαση της οποίας παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση στην περιοχή της εκκλησίας της Ανάστασης, έργο προϋπολογισμού 428.766 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Αφορμή για την πιο πάνω αναφορά του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας έδωσε η πρόβλεψη της μελέτης για ανύψωση του οδοστρώματος της Ναυαρίνου κατά 7,5 εκατοστά και σε μήκος 100 μέτρων -ξεκινώντας από την καμπή του παραλιακού δρόμου, πριν την εκκλησία.

Το σκεπτικό της μελέτης -η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή- είναι ότι φέρνοντας το οδόστρωμα στο ίδιο επίπεδο με τον χώρο μπροστά από την εκκλησία «θα θέσει τις προϋποθέσεις για ηπιότερη κίνηση σε αυτό το τμήμα της Ναυαρίνου».

Η μελέτη -που αποτελεί συγχρόνως και πρόταση για χρηματοδότηση της παρέμβασης, μέσω της ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου- προβλέπει τη διαμόρφωση ενός νέου, ενιαίου δαπέδου από το νότιο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου μέχρι τον πρώτο βόρειο παράλληλο της παραλιακής δρόμο, εμπεριέχοντας και την πλατεία δυτικά της εκκλησίας της Ανάστασης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο βόρειο, το δυτικό και το νότιο μέρος της πλατείας θα δημιουργηθεί δενδροστοιχία με καθιστικά, χωρίς να γίνει παρέμβαση στα ήδη υφιστάμενα αρμυρίκια.

Η είσοδος των αυτοκινήτων στην πλατεία θα εξυπηρετεί αποκλειστικά ανάγκες λειτουργίας του ναού, ενώ χώρος στάθμευσης -5 αυτοκινήτων- προβλέπεται να δημιουργηθεί στον δρόμο βόρεια της πλατείας, στον πρώτο παράλληλο δρόμο της Ναυαρίνου.

Τέλος, στη μελέτη προβλέπεται η μετακίνηση μερικά μέτρα ανατολικότερα -στο ύψος του ιερού της εκκλησίας- της διόδου προς την παραλία των ΑμεΑ.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

ΣΥΡΙΖΑ