Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 19:51

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ασφαλτοστρώσεις δρόμων της Καλαμάτας

Ασφαλτοστρώσεις σε όλη την Καλαμάτα, συνολικού προϋπολογισμού 463.000 ευρώ, προγραμματίζει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας το φετινό καλοκαίρι. Η πίστωση για το έργο, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση, θα προέλθει από δάνειο που έχει συνάψει ο Δήμος Καλαμάτας με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά, είτε την απόξεση και πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε συγκεκριμένους δρόμους, είτε την επίστρωση νέου τάπητα πάνω στον ήδη υφιστάμενο -ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέων δρόμων.

Στην πρώτη από τις πιο πάνω κατηγορίες περιλαμβάνονται οι οδοί, Βασιλίσσης Ολγας (από Αριστομένους ώς Ακρίτα), Μαυρομιχάλη (από Σταδίου ως Φαρών), Γρηγορίου Ε΄ (από Παπατσώνη ώς Μπούτση), Λακωνικής (από τις παλιές Εργατικές Κατοικίες ώς Αύρας), Σανταρόζα (ανατολικά της Ακρίτα), Ακρίτα (κατά τμήματα), Γεωργούλη (κατά τμήματα), Αντωνοπούλου, Πολυχάρους (από Αριστομένους), Νικολάου Πλαστήρα (ο δρόμος προς τον Κορδία), Ναυαρίνου (ο συνδετήριος με την Λακωνικής, στο τέλος της παραλιακής), Οδυσσέα Ελύτη (από Ναυαρίνου), Κορώνης (αρ. 32), ανώνυμος δρόμος, νότια και παράλληλα της οδού Κρήτης (μεταξύ Τόμπρα και Μεσογείων), Παναγιωτάκου και Μετσόβου (Ράχη, τέλος πεζόδρομου), Νέδοντος και Κροντήρη, Σπάρτης (στη δεύτερη στροφή, μετά την ΚΑΚ) και Ηρώων και Ευριπίδου (προς Κηπούπολη).

Επίστρωση νέου τάπητα πάνω στον ήδη υφιστάμενο θα γίνει στις οδούς Μαντίκλου (ανατολικά της πλατείας Μαυρομιχάλη), Χαρακοπιού και Λογγάς (νότια της Αθηνών), Βουλγαροκτόνου (από Ναυαρίνου ώς Σανταρόζα) και Κρήτης.

Τέλος, με την ίδια εργολαβία θα διαμορφωθούν οι δρόμοι, α) ο πρώτος δεξιά στο δρόμο από Αγία Σωτήρα προς Αγιο Γεώργιο, στο Φραγκοπήγαδο), β) απόληξη Αρτέμιδος (δίπλα στο Νέδοντα, προς τα γήπεδα τένις), γ) η οδός Νίκης, δ) η οδός Χίου (από Μακεδονίας ώς Ηπείρου), δ) ο κάθετος στην Ηρώων δρόμος (απέναντι από το βενζινάδικο), ε) η οδός Βαλμίν (κάθετος της Κοσμοπούλου, βόρεια της Βασιλέως Γεωργίου) και στ) η οδός 9ου Συντάγματος Πεζικού (κάθετος στην οδό Σφακιανάκη, στο ύψος της Τέντας).

 

Σχόλια  

0 # Αλκης Αλκαιος 10-05-2013 12:41
Και η είσοδος στην Καλαμάτα από το Praktiker έως τη διασταύρωση, χρειάζεται καινούργιο ασφαλτοτάπητα.Ε ίναι και η πρώτη εντύπωση του εισερχόμενου στην πόλη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Δ. Μιχαλακοπουλος 10-05-2013 13:46
μεταξύ Μεσογείων και Τόμπρα; Ωραία! αλλά λάθος δρόμος θα στρωθεί... ο παράλληλος που προβλέπεται να στρωθεί είναι ήδη στρωμένος... η κάθετη πάροδος στο s/m Νότος παραμένει στο χώμα... και τρώμε και αναπνέουμε χώμα καθημερινά!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER