Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 20:45

Παπαφλέσσα μετονομάζεται η ανατολική Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από την

Οδός Παπαφλέσσα προτείνει η Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Καλαμάτας να αποκαλείται το ανατολικό τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου βόρεια της συμβολής της με τη Λακωνικής.

Εξ άλλου, στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η εν λόγω επιτροπή πρότεινε -μεταξύ άλλων- να δοθούν τα ονόματα της Σοφίας Φίλντιση και του Μιχάλη Τούμπουρου σε δρόμους της πόλης.

Για την πρώτη προτάθηκε, ειδικότερα, να φέρει το όνομά της η 7η κάθετη στην Αύρας πάροδος, ενώ για τον δεύτερο προτάθηκε ο συνδετήριος της Αριστοδήμου με την Αριστομένους δρόμος νότια του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ακόμα, η επιτροπή -αποδεχόμενη σχετικό αίτημα της οικογένειας Χαρίτου- πρότεινε να δοθεί στον κάθετο δρόμο της Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, στο Πέταλο, το όνομα του Γιώργου Χαρίτου, ο οποίος ακρωτηριάστηκε στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Πρότεινε επίσης να δοθούν τα ονόματα, Πασιθέας (στη συνέχεια της οδού Ανοιξης, από την Κρήτης ώς την 7η πάροδο Αύρας), Μίλτου Σαχτούρη (στον παράλληλο της Ναυαρίνου δρόμο, από τη Στρατή Μυριβήλη ώς και την πλατεία Ανάστασης), Ελεύθερων Πολιορκημένων (στο δρόμο μεταξύ Μπουλούκου και Φιλοποίμενος, από Αγίας Λαύρας ώς Μερόπης), Γεωργίου Χορτάτση (στον κάθετο της Βαγγέλη Δράκου δρόμο, στα Καλύβια) και Γεωργίου Κατσίμπαλη (στον παράλληλο της Βαγγέλη Δράκου δρόμο, στα Καλύβια).

Η απόφαση της Επιτροπής θα υποβάλλεται προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.