Σάββατο, 11 Μαϊος 2013 09:42

"Σύγκρουση" Νίκα - Διασάκου για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
"Σύγκρουση" Νίκα - Διασάκου για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Ως πόλη… έρμαιο των -αριστερών, κυρίως- κομμάτων εμφάνισε την Καλαμάτα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ισχυριζόμενος ότι «οι κομματικοί μηχανισμοί της Αριστεράς, γράφουν τον δήμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» και πραγματοποιούν χωρίς άδεια τις περισσότερες από τις συγκεντρώσεις τους.

Τον πιο πάνω ισχυρισμό διατύπωσε ο δήμαρχος με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκου Διασάκου για το φεστιβάλ που -όπως έχει ανακοινωθεί- οργανώνει τον Αύγουστο η Χρυσή Αυγή στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Διασάκος, χαρακτηρίζοντας «ναζιστική συμμορία» και «φίλους του Χίτλερ» την Χρυσή Αυγή, ζήτησε από τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να επιβεβαιώσει και δημόσια ότι -όπως είχε βεβαιώσει τον ίδιο τηλεφωνικώς- δεν έχει εκδοθεί άδεια από τον δήμο για το φεστιβάλ, καλώντας ταυτόχρονα τη δημοτική αρχή να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του. Με τη μη διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής συντάχθηκε και ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης.

Απαντώντας ο δήμαρχος δήλωσε ότι ουδέποτε ζητήθηκε άδεια από τον δήμο, προσθέτοντας ωστόσο ότι το σχετικό αίτημα της Χρυσής Αυγής υποβλήθηκε -και έγινε αποδεκτό, κατά τα φαινόμενα- από την Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας.

«Κανείς δεν μας ρωτάει, έτσι κι αλλιώς, τα βάζετε με τον δήμο ο οποίος δεν ρωτήθηκε καν» συνέχισε ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος έχει πέσει θύμα προπηλακισμού μέσα στο Δημαρχείο «από νεολαία κόμματος, που επί 2 ώρες με προπηλάκιζε ζητώντας να παραδώσω τα κλειδιά του ''Φιλοξένια"» είπε ο Π. Νίκας.

Αποφεύγοντας πάντως να τοποθετηθεί επί της ουσίας, ο δήμαρχος δήλωσε πως τάσσεται γενικώς εναντίον «των ακραίων συμπεριφορών» από οποιονδήποτε.

Εξ άλλου, με απαξιωτική αναφορά σε κομμουνιστικά καθεστώτα επέλεξε ο Π. Νίκας να απαντήσει σε παρατήρηση του Σταμάτη Μπεχράκη για τον τρόπο που η δημοτική αρχή καλωσορίζει Γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίοι -όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος- ενδιαφέρονται, μέσα από δομές που προωθούν, «να απομυζήσουν το όποιο υστέρημα των Καλαματιανών και των Μεσσήνιων».

Η θέση του δημάρχου στο ζήτημα αυτό ήταν πως «η Ελλάδα δεν είναι Σοβιετία ή Ανατολική Γερμανία, έχει ανοιχτά σύνορα και ως εκ τούτου η Καλαμάτα έχει την τιμή να υποδέχεται Γερμανούς αυτοδιοικητικούς και τραπεζικούς παράγοντες, αλλά και Κινέζους αυτοδιοικητικούς».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER