Παρασκευή, 17 Μαϊος 2013 07:38

Στάση αναμονής για νέα υποψηφιότητα - Ο Νίκας μετράει την δυναμική Μαργέλη

Γράφτηκε από τον
Στάση αναμονής για νέα υποψηφιότητα - Ο Νίκας μετράει την δυναμική Μαργέλη

 

Θα διεκδικήσει τρίτη τετραετία ή όχι, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας; Ούτε ο ίδιος είναι σε θέση να απαντήσει, είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί δεν ξέρει. Γι' αυτό οι χθεσινές δηλώσεις του, υπό την πίεση της υποψηφιότητας του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστα Μαργέλη, δεν υπήρξαν σαφείς και συγκεκριμένες.

 

Δήλωσε ότι θα συζητήσει με το επιτελείο του 3 μήνες πριν τις εκλογές, ενώ στο πιεστικό ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος έβαλε μπροστά ως εμπόδιο το χρόνο που μεσολαβεί και δεν έδωσε πειστική απάντηση.

Θέλοντας προφανώς να κερδίσει χρόνο και να μετρήσει την δυναμική της υποψηφιότητας Μαργέλη ή οποιουδήποτε νέου υποψηφίου εμφανιστεί στο προσεχές διάστημα, ο κ. Νίκας τα αφήνει όλα ανοιχτά, με στόχο ίσως να διεκδικήσει αξίωμα σε άλλο πεδίο - με πιο πιθανή τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του», είπε ο νυν δήμαρχος - εκτιμώντας παράλληλα ότι «για όλα αυτά είναι λίγο νωρίς». Πρόσθεσε ωστόσο παράλληλα ότι χαίρεται να υπάρχει ενδιαφέρον για τα κοινά: «Χαίρομαι να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και πολλοί υποψήφιοι, το αντιμετωπίζω θετικά», είπε ο Π. Νίκας.

Αναφορικά με τη δική του στάση ο δήμαρχος απέφυγε να δώσει μονολεκτική απάντηση, λέγοντας ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί «100 ημέρες πριν τις εκλογές» - μετά από διαβούλευση με τα μέλη του συνδυασμού του, όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι ως αντίπαλό του δεν θεωρεί τους υποψηφίους άλλων συνδυασμών, αλλά το έργο που καλείται η δημοτική αρχή να ολοκληρώσει, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του Κ. Μαργέλη, στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι σήμερα στη 1 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου -στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου- σχετικά με την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Καλαμάτας.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, που ρωτήθηκε χθες το μεσημέρι σχετικά με την επίμαχη ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, δήλωσε τα εξής:

«Δεν καταλαβαίνω το αναγγελία ''ενδεχόμενης'' υποψηφιότητας, αλλά εν πάση περιπτώσει ειλικρινά χαίρομαι όταν υπάρχει ενδιαφέρον για τα κοινά. Χαίρομαι να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και πολλοί υποψήφιοι, το αντιμετωπίζω θετικά.

Η άποψή μου, ωστόσο, είναι ότι για όλα αυτά είναι λίγο νωρίς. Ο καθένας κάνει τις επιλογές και είναι δικαίωμά του, όπως και δικαίωμα του καθενός είναι να προσφέρει στην πόλη και να έχει και διάθεση να την κυβερνήσει.

Οι εκλογές θα γίνουν το νωρίτερο έναν χρόνο από τώρα. Το νωρίτερο. Δεν γνωρίζουμε με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν -θα γίνουν όπως ξέραμε ή θα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο για δημάρχους και ένα για δημοτικούς συμβούλους; Υπάρχουν δηλαδή πολλά άγνωστα χ σε αυτή την ιστορία.

Ως προς εμένα, όταν θα φτάσει ο κατάλληλος καιρός -δηλαδή καμιά εκατοστή ημέρες πριν τις εκλογές- θα καλέσω τους συνεργάτες μου, θα κουβεντιάσουμε το θέμα και με πολύ υπευθυνότητα θα απευθυνθούμε προς τον κόσμο.

Ξέρω ότι είναι τα πράγματα δύσκολα. Αντίπαλός μας δεν είναι οι όποιες υποψηφιότητες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε και με κατανόηση και με ενδιαφέρον - και με χαρά μπορώ να πω. Αντίπαλός μας είναι το έργο το οποίο έχουμε μπροστά μας και το οποίο είναι τεράστιο - κάτι που το ξέρει ο κόσμος. Ενα έργο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα.

Εμείς θέλουμε να παλέψουμε με το χρόνο, να ολοκληρώσουμε τα έργα τα οποία έχουμε προαναγγείλει, αυτός είναι ο αντίπαλός μας. Και όταν θα ανακοινωθούν οι εκλογές, καμιά εκατοστή μέρες πριν από τις εκλογές, θα δούμε πότε θα γίνουν λέγω και πάλι, εμείς με υπευθυνότητα θα πούμε στον κόσμο -και εγώ ως πρόσωπο και ως συνδυασμός, γιατί δεν είμαι εγώ, είναι ένας ολόκληρος συνδυασμός δεκάδων ανθρώπων στην πόλη και στα χωριά- θα συναποφασίσουμε για την πορεία και για τη δική μας θέση».

Σε ερώτηση που ακολούθησε, αν δηλαδή θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος ο ίδιος, ο Π. Νίκας αρκέστηκε να δηλώσει:

«Να κρίνετε από αυτά που σας λέγω και τα οποία είναι πολύ σαφή. Ενα χρόνο τουλάχιστον πριν τις εκλογές δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Τουλάχιστον ένα χρόνο πριν τις εκλογές, γιατί μπορεί να είναι και ενάμισης χρόνος. Ας είμαστε καλά. Τι να σας πω. Ας περιμένουμε. Στην Ελλάδα δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν οι προηγούμενες εκλογές και μιλάμε για τις επόμενες. Εγώ το 2006 ήμουν 3 μήνες ορισμένος ως υποψήφιος», παρατήρησε καταλήγοντας.

 

 


NEWSLETTER