Σάββατο, 18 Μαϊος 2013 12:29

Δεν διορθώνει βλάβες εκτός ωραρίου εργασίας η ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από τον
Δεν διορθώνει βλάβες εκτός ωραρίου εργασίας η ΔΕΥΑΚ

Βλάβες ύδρευσης στην Καλαμάτα, στο εξής, θα πρέπει να προκύπτουν μόνο… τις εργάσιμες ημέρες και ώρες -αφού το υπόλοιπο χρονικό διάστημα δεν θα είναι πλέον δυνατή η γνωστοποίησή τους, στο τηλέφωνο του Βιολογικού Καθαρισμού.

 

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, με την οποία γνωστοποιεί ότι «από 17 Μαΐου 2013 τα τηλέφωνα του Βιολογικού Καθαρισμού, που χρησιμοποιούνται από τους δημότες -για βλάβες μετά το ωράριο εργασίας-, δεν θα μπορούν στο εξής να εξυπηρετήσουν».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ δηλώνουν ότι πλέον βρίσκονται σε κινητοποίηση «για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης και των κατακτήσεών μας» και προσθέτουν: «Εθελοντική, απλήρωτη εργασία δεν επιθυμούμε να προσφέρουμε, τη στιγμή που μεγάλο ποσοστό συνδημοτών μας είναι άνεργοι. Πλάτες για τη μείωση του μισθολογικού κόστους και δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».

Αφορμή για την κίνηση αυτή των εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση έδωσε -όπως οι ίδιοι σημειώνουν, σε επιστολή τους προς τον πρόεδρό της Ανδρέα Καραγιάννη- η μη ανταπόκριση, μέχρι και χθες, του τελευταίου σε ζητήματα που εγγράφως του είχε θέσει το σωματείο, τόσο στις 25 Φεβρουαρίου, όσο και στις 26 Απριλίου.

 

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΪΟΥ

«Η ανοχή μας και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Δεν μας μένει άλλος δρόμος από την κινητοποίηση στην οποία εσείς μας οδηγείτε» συνεχίζει η επιστολή, με την οποία ανακοινώνουν παράλληλα ότι την Τετάρτη 22 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, μεταξύ 10.30 το πρωί και 1.30 το μεσημέρι. 

Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, εξ άλλου, το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ συγκαλεί γενική συνέλευση των μελών του στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης.

Σε αυτή θα συζητηθούν, η παράταση ισχύος της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013, όπως επίσης: «α) Οι προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε συντήρηση και λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. β) Να στελεχωθούν οι βάρδιες του Βιολογικού Καθαρισμού με το απαραίτητο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό για την 24ωρη ομαλή λειτουργία του».

Ακόμα, την γ.σ. θα απασχολήσουν, θέματα όπως «τακτοποίηση της μισθοδοσίας των συμβασιούχων (σύμφωνα με την ΕΣΣΕ), κατάταξη όλου του εργατοτεχνικού προσωπικού στην κατηγορία Δ.Ε., πληρωμή όλων των υπερωριών, νυκτερινών, αργιών, επιφυλακών, που οφείλονται από τον Ιανουάριο 2013».

 


NEWSLETTER