Πέμπτη, 23 Μαϊος 2013 12:05

Δύο έργα ανάπλασης, σε Πύλο και Γιάλοβα

Γράφτηκε από τον
Δύο έργα ανάπλασης, σε Πύλο και Γιάλοβα

 

Δύο έργα ανάπλασης στην περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος, με συνολική δημόσια δαπάνη 856.870 ευρώ, εντάχθηκαν με ισάριθμες σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι''.

 

 

Ειδικότερα, το ένα έργο -με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 475.510 ευρώ- θα γίνει στην Πύλο και αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Παπαφλέσσα και των γύρων δρόμων, συνολικής επιφάνειας 3,51 στρεμμάτων.

 

Οπως αναφέρεται στην τεχνική περιγραφή το έργο -που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 6 μήνες, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης- περιλαμβάνει »την περιοχή της πλατείας Παπαφλέσσα καθώς και τις οδούς Παπαφλέσσα, Αυξεντίου, την πάροδο της οδού Καλαμάτας προς την πλατεία Παπαφλέσσα και την επιφάνεια νοτίως της οδού Καλαμάτας, από το ύψος της Αυξεντίου μέχρι την πάροδο της οδού Καλαμάτας.

 

Η περιοχή των παρόδων αποτελείται από τις επιφάνειες των οδών Μαιζώνος, Πεισιστράτου και Μυσιρλή. Πρόκειται για 3 πεζόδρομους που συνδέουν την πλατεία Τριών Ναυάρχων με την οδό Επισκόπου Γρηγορίου Μεθώνης».

 

Στις επεμβάσεις που αναμένονται να γίνουν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, «η πλήρης καθαίρεση κατασκευών και κατασκευή φρεατίων, νέων κρασπέδων, ρείθρων και υποστρώματος του δρόμου, κατασκευή νέας λιθόκτιστης περίφραξης της περιοχής παρόδων, επίστρωση με βοτσαλωτό και με λίθινες πλάκες των επιφανειών κίνησης πεζών και συντήρηση παλιών, τοποθέτηση λαξευτών κιονίσκων, καθίσματος και βάσης για τον κεντρικό φωτιστικό στύλο, όλα μαρμάρινα, αντικατάσταση φυτών καθώς και φωτιστικών στύλων και επιτοίχιων φωτιστικών».

 

ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ

 

Το δεύτερο έργο -με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 381.360 ευρώ- θα γίνει στον οικισμό της Γιάλοβας και αφορά στην ανάπλαση των παραλιακών κοινόχρηστων χώρων, έκτασης 2,8 στρεμμάτων.

 

Η παρέμβαση, ειδικότερα, θα γίνει στο παλαιό τμήμα του οικισμού «και συγκεκριμένα στο τμήμα της παραλίας αριστερά του μόλου, στην κύρια οδό προσπέλασης από την εθνική οδό και στις δύο κάθετες παρόδους» -ενώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

 

Μεταξύ των παρεμβάσεων που αναμένονται να γίνουν περιλαμβάνονται, «επέκταση των πεζοδρομίων με ανάλογη διαμόρφωση των ρείθρων, οργάνωση της προσπέλασης των πεζών και των ΑμεΑ στην περιοχή και στην παραλία, με το νέο δίκτυο πεζοδρομίων και διαβάσεων με τοπικές ράμπες».

 

Επίσης θα γίνει οριοθέτηση των προσβάσεων στην παραλία καθώς και των χώρων περιπάτου κατά μήκος της παραλίας.

 

Προβλέπεται, επίσης, να αφεθεί στο μόλο χώρος ελιγμών για τα οχήματα, έτσι ώστε ο υπόλοιπος χώρος να αποδοθεί στους πεζούς.

 

Εξ άλλου, κατά μήκος της παραλιακής οδού, δημιουργούνται εσοχές για τη στάθμευση ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων, ενώ στον άξονα της οδού θα επισκευαστεί ο επιφανειακός αγωγός ομβρίων και τα φρεάτια που συμπληρώνουν το σύστημα απορροής.

 

Τέλος, προβλέπεται αντικατάσταση φυτών και φωτιστικών, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων.

 


NEWSLETTER